Sledujte nás

Futbal

Liga majstrov, štartujeme

Varovanie. Nasledujúce riadky nie sú vhodné pre fanúšikov Arsenalu a Chelsea. A výnimočne druhý rok po sebe sú vhodné pre fanúšikov Liverpoolu. A možno to tento rok bude konečne ich rok.

Prichádza tretí septembrový týždeň a ako už býva zvykom v tomto krásne nevyspytateľnom počasí, začína nočná mora každej ženy žijúcej v spoločnej domácnosti s fanúšikovským exotom. Nočná mora s názvom Liga majstrov. Tento rok bol slovenský klubový fanúšik tak blízko postupu slovenského mančaftu medzi európsku elitu ako býva každú sezónu ďaleko. Junáci zo slovenského Ríma ale budú nakoniec účinkovať len v európskej „druhej“ lige, keď skončili na štíte Crvenej Zvezdy. Vzhľadom na káder a predvedený futbal môžeme byť radi aj za to, čo dosiahli. A vzhľadom na skupinu, ktorú vyfasoval Belehrad, tak môžeme byť z výsledkového hľadiska ešte radšej (MŠK 07 Žilina). Zmena prichádza aj na obrazovky slovenských a českých divákov. Tí nebudú mať možnosť sledovať na verejnoprávnych televíziách zápasy Ligy majstrov a tak prídeme o perly Laca Borbélyho a Jardu Bosáka. Škoda no.

Späť ale k podstate európskej kopanej. A pekne poporiadku. V skupine A niet veľmi o čom. Rozhodovať sa bude len o tom, kto pôjde z výhodnejšej pozície do osemfinále, či Dortmund alebo madridskí Los Colchoneros. Jednou z tých zaujímavejších skupín, napríklad pre fanúšikov slovenských sokolov, bude skupina B. V nej s prehľadom zvíťazí Barcelona a o druhé miesto sa pobijú Kohúti z Londýna s Nerazzurri z Milána. Hlavne kvôli Milanovi, no pri súčasnej forme Milána a Milana sa možno na tretie miesto prepracuje PSV. Podobne zaujímavo na tom bude skupina C, v ktorej vystupuje Hamšíkov Neapol pod vedením Carla Ancelottiho. Avšak konkurencia v podobne PSG v čele s Mbappem, Cavanim a hereckým Nezmarom, respektíve Liverpoolu posilneného o odchod Kariusa, bude príliš veľkým sústom a tak sa Marek s Carlom budú musieť uspokojiť s miestenkou v Európskej lige. Iba že by sa rozhodli podarovať zopár bodov a miesto pre srbskú akadémiu Slovana Bratislava.

Skupina D. Ak to bude niekto sledovať, tak mi môže neskôr napísať ako sa to tam vyvíja. S obsadením to tam vyzerá biednejšie ako cesta Slovana za obhajobou Slovnaft Cupu. V Eč-ku vezme prvé miesto Bayern a o to druhé postupové si to rozdajú Ajax s Benficou, ktorá snáď po minuloročnom kolapse v skupine ukope aspoň nejaké body. A možno si nejaké ečko dajú chlapci z Atén a prekvapia. V skupine F to bude vyzerať podobne, vlastnú ligu si bude hrať, rovnako ako v sezóne minulej, PSG a o druhé miesto sa pobije trojica z Donecku, Lyonu a Hoffenheimu. Najväčšie šance dávam Donecku, predsa len, za Vyšným Nemeckým sa ťažko zbierajú body.

V G-čku Viktoriáni z mesta českého ležiaku schytali obhajcu z Madridu, ktorý by si v júni rád kopol štvrté finále v rade na pôde mestského rivala. Bez svojho kráľa, ktorý prestúpil k starej dáme do Turína a apgrejdol sa na CR4,86, to však už nebude také ľahké. Prvé miesto však Biely balet ukope a na druhom mieste by sa mala umiestniť banda okolo Edina Džeka z večného mesta. A možno moskovské CSKA nájde bod G a prekvapí. Nakoniec skupina H. CR4,86 nastúpi na Old Trafforde proti United bez Fergieho ale s Josém (ak sa pod ním dovtedy stolička nezlomí). Tieto dve mužstvá by si mali podeliť postupové miesta ale kartami možno zamieša Valencia na úkor manchesterského United. Uvidíme.

PS: Vážení páni, už teraz začnite hľadať výhovorku pre Valentína.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal