Sledujte nás

Futbal

La Liga – jornada ocho

Posledný víkend pred (zase) ďalšou reprezentačnou prestávkou prináša siedme pokračovanie futbalovej telenovely z krajiny kráľa Filipa VI. Čelo tabuľky je vyrovnané ako Plačkovej čelo po poslednej injekcii botoxu, a tak sa máme na čo tešiť.

Alavés – Real Madrid

Víťaz posledných troch edícií najprestížnejšej európskej súťaže príde na obľúbenú baskickú pôdu. Madridskí to majú v autonómnych regiónoch Španielskeho kráľovstvá stále asi tak príjemné ako Béla Bugár u Janka Slotu na teraske. Pri slivovičke. Domáci sa zo šiesteho miesta môžu v prípade víťazstva bodovo dotiahnuť na svojho súpera. V ich prospech hovorí taktiež súčasná forma Galacticos. Jedna výhra z posledných štyroch zápasov (doma Espanyol 1:0) a len jeden strelený gól v posledných štyroch zápasoch. Takúto nekrízu, ako to pomenoval Luka Modrič, pamätajú fanúšikovia z čias pre nich veľmi „obľúbeného“ Fabia Capella z januára 2007. Vtedy to vyzeralo podobne. Realu bude chýbať Carvajal, Marcelo a taktiež Isco. Vrátia sa však Ramos (či chvalabohu alebo bohužiaľ, to sa ešte uvidí) a tiež sklenený Bale (ktovie na ako dlho).

Alavés môže, Madrid musí. Tak že by X?

Atlético Madrid – Betis Sevilla

„Prihraj mi loptu a choď sa radovať,“ povedal raz jeden učiteľ bardejovského gymnázia. Niečo podobné by si mohol povedať Antoine Griezmann. Najväčšie ofenzívne esíčko v rukáve Diega Simeoneho aj v tomto zápase určite vypadne z onoho rukáva. Vzhľadom na to, koľko toho El Cholo počas zápasu nabehá a naskáče pred lavičkou, tak ani niet pochýb. Na strane domácich sú otázne štarty stopérov Saviča a Gimenéza a tiež Dušana, teda Diega Costu. Betis po úvodnom neúspechu neprehral ostatných šesť zápasov v lige, a tak sa drží na piatej priečke len o skóre práve za Colchoneros.

Betis dokáže potrápiť, ale Atleti doma viac ako jeden gól nedostanú a určite jeden strelia.

Valencia – FC Barcelona

Obhajca ligového titulu príde k Netopierom na Mestallu. Niektorí (hlavne Messi) si spomenú na poslednú sezónu a neuznaný gól práve na tomto štadióne, kedy bola lopta (cca) 30 čísel za čiarou. Nevadí, dnes tu máme VAR. Tak snáď. Barcelona je zatiaľ prvá, ale jediný, kto z jej kádra hryzie, je Messi a svedomie, že nikto iný. Na počudovanie ani Zubarez. Valencia sa zatiaľ krčí na 14. mieste pelotónu, hoci prehrala len v jednom jedinom zápase. Avšak zo siedmich zápasov zakopla v šiestich. Celkom bida na účastníka Ligy majstrov.

Messi dva kusy a tým zase potvrdí, že aj keď Modrič vyhral trofej za rok 2018, je naďalej jediným kráľom zelenej pažite. Aj keď ktovie, či by ním bol aj v Čirči.

A hej, verili by ste tomu, že Luis Zubarez ešte nikdy nebol vylúčený v ligovom zápase? A že Sergio Ramos dostal prvú kartu v ligovej sezóne až v poslednom zápase s Atléticom? Pritom odohral plnú minutáž…

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal