Sledujte nás

Futbal

Slovnaft Cup, kolo štvrté

Karol VII v roku 1422 po smrti svojho otca Karla VI povedal: „Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ!“ Písal sa však rok 2018 a miesto Saint Denis sa (ne)pochovávalo v kostole ale na futbalovom ihrisku. A nebol pochovaný kráľ. Ale ani panovník. Pretože sa to vlastne k tomu ani nedá prirovnať. Len sa mi tento citát páčil. Tak na začiatok.

V stredu desiateho októbra sa hral v Družstevnej pri Hornáde zápas Slovnaft Cupu medzi (na historické fakty bohužiaľ) domácu Lokomotívu Košice a hosťujúcimi AS Trenčín. Zápas mal jednoznačného favorita, ale aj tak som v malom kútiku duše veril, že podceňovaný mančaft dokáže favorita potrápiť. Hej, potrápil, do 32. minúty. Vtedy vyrovnal. A potom koniec. Jednostranné predstavenie. Čo sa dalo čakať, keďže Trenčín postavil A mužstvo.

Ale dosť bolo o tom. Ďalší deň privítal Partizán Bardejov vo svojom svätostánku majstra Fortuna ligy Spartak Trnava. Bárzjaky tragéd na tribúne by si povedal, že Trnava vzhľadom na nahustený program postaví B-mužstvo, ale v zostave pre tento zápas figurovali kapitán Godál, jeho stopérska dvojička Tóth, strelec gólu proti Anderlechtu Oravec, Erik Grendel, alebo (najväčší fail domácich) Fabian Mísenbok (nech žije Bernolák, čítaj ako vidíš…hej viem, ale neboli ste ešte v Bardejove na futbal). Každopádne nechcel som písať o Trnave. Majstri z Malého Ríma si uhrali to čo potrebovali. Strelili gól v prvom polčase, hrali svoj štandard z ligy, kedy nepotrebujú tvoriť ale čakajú na súpera a využívajú jeho chyby.

Celkom dobre na majstra, veď dobre, majú nahustený program. Niet sa im čo čudovať a poznámky miestnych odborníkov že s tým hrajú európsku ligu by som bral tak vážne ako účasť domáceho mužstva v európskych pohároch. V týchto riadkoch mi vôbec nejde o Trnavu ako majstra, ktorého si viem predstaviť hrať krajší futbal, ale určite nie na slovenské pomery, ak hráte s takým kádrom európsky pohár. Moje slová sú skôr zamerané na bardejovský futbal. V ňom už dlhodobo niečo smrdí. Tréner? Asistenti trénera? Vedúci mužstva? Manažér? Športový riaditeľ? Prezident? Neviem. Je to otázka na kompetentných. Možno aj na kandidáta na primátora a prezidenta klubu v jednej osobe. Nebolo by lepšie venovať sa jednej veci a poriadne?

V základnej zostave Partizána v zápase s Trnavou nastúpilo dva a pol odchovanca (brankár, krajný záložník/obranca a stopér, ktorý v doraste odišiel do Slovana a následne do Talianska). Základná zostava domácich bola poskladaná z hráčov, ktorí v Bardejove odkopali zopár ligových zápasov a zopár prípravných zápasov (česť výnimkám). Vykakaný prejav hráčov na ihrisku? Toto sme chceli od internacionálov z Juhoafrickej republiky? Alebo stiahnutých hráčov z celého Slovenska? Bohužiaľ nie.

Ako rodeného Bardejovčana a chlapca, ktorý zopár rokov a niekoľko súťaží za miestny klub odkopal je mi na plač, keď sa pozerám ako za toto mužstvo „bojuje“ hŕstka cezpoľných. Vezmite do kádra radšej polovicu tretej a štvrtej ligy. Hráčov, ktorým ste nikdy nedali šancu, pretože neboli dostatočne vyzretí na A-mužstvo.

Možno to v takom prípade skončí taktiež 0:5 pre hostí, ale aspoň bude znieť z tribúny potlesk. Možno. Potlesk domácim. Odchovancom. Za snahu bojovať a potrápiť kvalitnejšieho súpera. Možno bude vidieť snahu predať sa niekde inde, ukázať sa. A nielen odchodiť 60 minút, aby som mohol nastúpiť v nedeľu na zápas proti Skalici.

Športu zdar. V nedeľu proti tej Skalici zvlášť.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal