Sledujte nás

Šesť otázok

Šesť otázok: Jozef Harčarík

Jozef Harčarik

Čerstvý 40-tnik, dušou „chlopec z dzedziny“ Fričkovce v okrese Bardejov. Priamy, čestný, pracovitý, vytrvalý, obetavý, čomu verí, to aj žije. Pôsobí asi 14 rokov v Prahe, kde si vzal za manželku Pražandu Veroniku. Hrdý otec 2,5 ročného syna Maťka.

Najradšej by robil vysokohorského nosiča v Tatrách, ale čosi ho aj musí živiť. A preto je projektantom v Central Group Praha. Od detstva sa hýbal – od škôlky lyžoval, neskôr prišli bežky a bicykel. Na Gymnáziu L. Stöckela v Bardejove aktívne súťažil v letnom biatlone (trojnásobný majster Slovenska), neskôr začal „pobehávať“ trošku dlhšie – polmaratóny, maratóny, ultra. Beh, hlavne v prírode, je preňho vášňou i relaxom. Zbožňuje po návrate domov len tak sa prebehnúť z Fričkoviec na Minčol a nejakou okľukou späť – v rámci relaxu a v akomkoľvek počasí. Jožko Harčarík.

Ktorý moment v živote zobudil tvoje športové parametre?

Ťažko povedať, ktorý to bol. Aktívny som bol už od základnej školy, ale súťažne som žiaden šport nepestoval. Lásku k behu som zrejme získal až na gymnáziu vďaka letnému biatlonu (beh a streľba), ku ktorému ma priviedla moja staršia sestra.

Beh. Beh. Beh. Vysvetli to lenivcom.

Beh je druhý najjednoduchší pohyb po chôdzi a super spôsob, ako si prečistiť hlavu či zrelaxovať po presedenom pracovnom dni za počítačom. Mnohým sa môže zdať,  že je to fyzicky namáhavá činnosť, ale opak je pravdou. Ak človek správne beží, je to vlastne len kontrolovaný voľný pád, keď vystreté telo je mierne naklonené dopredu a aby nespadlo, človek kladie nohy jednu pred druhú. Čiže nič ťažké a zložité 🙂

Čo je v tom, čo robíš, najťažšie?

Najťažšie je nájsť si na to voľný čas. Pri pracovnom a rodinnom živote to chce veľa kompromisov a vyladenú logistiku.

Ktorý zo svojich úspechov považuješ osobne za jedinečný?

Je to zrejme víťazstvo v rámci majstrovstiev ČR v behu na 24 h, kde som zabehol 235 km. Bol to cestný pretek, na ktorý som sa nijako zvlášť nepripravoval (behávam hlavne trialy), proste motyka vystrelila. Dovtedy som na jeden záťah zabehol cca 150 km. Bol som z toho výsledku paf.

Čo ťa v živote posúva dopredu?

Behávam hlavne pre radosť. Ale to na zlepšovanie nestačí. Dopredu ma ženie motivácia, ktorú vo mne prebudí nejaká výzva, zväčša vo forme náročného preteku, na ktorý sa snažím pripraviť.

Trump alebo Obama?

Ak by som volil menšie zlo, tak Trump 🙂

Harčarik 2

Ponúkame vám tiež prehľad Jozefových súťažných výsledkov.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Šesť otázok