Sledujte nás

Komerčné články

Tour de France možno čakajú zmeny a titul by mohol ísť do Francúzska

Romain Bardet, mladý francúzsky cyklista, sa minulý týždeň na prezentáciu súvisiacu s trasou na Tour de France 2019, ktorá sa konala v Paríži, nedostavil. Líder tímu AG2R La Mondiale, kde aktuálne figuruje, však má vo svojich predstavách jasno. 27-ročný cyklista sa vyjadril, že má rád hornaté trasy s veľkým prevýšením a limitovaným časom. 

Väčšia konkurencia v rámci tímov

Bardet by tiež rád videl viac hornatých záverov pretekov alebo čohokoľvek, čo by pomohlo oslabiť silnú pozíciu tímu Sky na Tour. V rozhovore povedal, že je naklonený všetkému, čo by mohlo zamiešať karty, vrátane tímov pozostávajúcich zo šiestich jazdcov tak, ako to už navrhol David Lappartient, prezident UCI. Bardet svoj názor doplnil tvrdením, že v cyklistike podľa neho neexistuje nič nudnejšie ako zopár veľkých tímov, ktoré kontrolujú celé preteky až do šprintu alebo do posledného kilometra stúpania. Na konci sezóny tvrdil, že to nie je taká cyklistika, akú si profesionálni jazdci predstavujú. Ak by sa zmeny v trati a v počte jazdcov v jednotlivých tímoch nakoniec podarilo presadiť, mohlo by to zaujímavo ovplyvniť stávky na cyklistiku a celkového víťaza. Viac informácií o zmenách si môžete pozrieť aj na stránke https://extra.bet365.com/news/sk/ostatnesporty/ 

Trasa bude krásna, ale náročná

O trase, ktorá je naplánovaná na Tour de France 2019 Bardet povedal, že je skutočne krásna a na papieri pôsobí trošku náročne, s veľmi malým množstvom klesania. Mali by sa tam nachádzať aj také etapy, na ktorých si účastníci, ktorí budú pretekať plných 21 dní, budú môcť trochu oddýchnuť a zregenerovať sa. Umožní to fakt, že na pretekoch bude množstvo stredne veľkých hôr. To však na druhej strane môže priniesť prekvapivé závery, kedy cyklisti svoje výsledky dorovnajú. Vysoké prevýšenia, ktoré tvoria napríklad mýtické prechody Izoard, Tourmalet, Galibier a Iseran, budú zase dôležitými testami výrazných zmien nadmorskej výšky, kde sa pravdepodobne budú zväčšovať rozdiely medzi favoritmi. 

Najväčšia nádej Francúzska na titul Tour de France

Bardet je momentálne najväčšou nádejou Francúzska na získanie titulu Tour de France 2019. Ak by sa mu to podarilo, bolo by to prvýkrát po 34 rokoch. Posledný raz totiž titul získal rodák z Francúzska v roku 1985. Išlo o Bernarda Hinaulta. Bardet v celkovom poradí na Tour de France skončil tento rok šiesty, rok predtým tretí a v roku 2016 mu patrilo striebro. Podľa jeho vlastných slov bolo jeho tohtoročné umiestnenie trochu frustrujúce, no stále si myslí, že jeho sezóna bola úspešná. Bola to šiesta účasť mladého Romaina na Tour de France, ktorá však nedopadla tak, ako plánoval. Priestor pre sklamanie by ale podľa neho prišiel až vtedy, keby skončil tridsiaty, respektíve by neskončil vôbec. Za svoje výsledky sa určite nehanbí, no v budúcnosti očakáva väčšie úspechy. 

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Komerčné články