Sledujte nás

Futbal

Bundesliga, dejstvo jedenáste

Je čas na zmenu, povie si premotivovaný volič pri urne, voľnomyšlienkár v kaderníctve i kultový stávkar v Mekke kurzov /karčme/. Nemecký najfutbal hlási jedenáste kolo, vítam kolektív.

RB Lipsko – Leverkusen

Minule mi dôvera na Leverkusen vyšla asi jak predstava, že do Vianoc dám dole 15 kg. Teraz cestujú chlopci z BayAreny na neuznávaný futbalový východ krajiny, kde takisto nemôžu čakať na ružiach ustlaných 90 minút. Lipsko prehralo v tejto sezóne len raz a mne sa nejak nezdá, že túto sériu zdehonestuje nemastný Leverkusen.

1,osemdesiatšesť na domácich pôsobí rozumne so syčiacim Redbullom v ruke.

Frankfurt – Schalke 04

Šalke od začiatku sezóny s herným prejavom jak zamamkaný prváčik v školskej lavici skúsi vytiahnuť to posledné čo sa dá, lebo inak bude aktuálny vicemajster trieť biedu v zostupových vodách. Káder ok ale hra šok, Gelsenkirchen už nemôže schytať herný blok. Franckfuert zas rieši príjemnejšie problémy. Veď po odchode trénera i pár hráčov ich každý videl všade, len nie tam, kde napokon sú. Aj keď to s ich bundesligovou formou vyzerá jak slon na strome, držím palce.

Za mňa Schalke lebo modrá je dobrá.

Borussia Dortmund – Bayern Mníchov

No a je to tu, najdrahší kolektív. Verzia najfutbalovejšieho zápasu nemeckej spolkovej republiky sa bude v sobotu konať v totálne inej atmoške na akú sme boli po iné roky zvyknutí. V nasledujúcich riadkoch odsúvam viac než desaťročnú priazeň k mníchovským a nalejem čistého piva, do pohára, deravého, z oktoberfestu. Bayern mal horší vstup do sezóny ešte za čias, kedy Lewandowski kopal za opačnú stranu a Gotze bol ospevovaný. Kovačovci nechali nádych pre futbaloívnosť asi dakde na letnom turné, bo odvtedy dajak nič moc. A netľapkajme si po pleci so skutočnosťou, že v pohári vyradili treťoligistu 2:1, to nie je dobrý nápad. K Dortmundu dodám, že dolu klobúkom! Lucien Favre sa po rockoch vrátil do Bundesligy po uznanie, ktoré by mu v akomkoľvek prípade pribalili do tašky už aj teraz. Dravý a herne drzý prejav, štipka veľkého talentu od mladých jungs a ambície porovnateľné s majstrovskými. Dortmund nemá čo stratiť a už vôbec nie body, no tentokrát proti ním stojí Bayern, zúfalý, no zúfalosť môže spôsobiť kadečo.

Napriek forme verí i každá jedna stávková Bayernu pri kurze 2 a na domácich 3,48. Uff, ja to cítim na remízku s desiatimi žltými, či late winner? Dortmund má vykročené k sezóne jak vínko, no ešte stále je len november a ako mi stále otec hovorí, polovičná robota je žiadna robota /aspoň sa mi zdá, že to má byť tak/.

Včera som od kamaráta počul fajný ftip, že čo sa pýta kúzelník asistentky, keď hľadá klobúk? Predsa: „Kde mám klobúk?“ Ďakujem za vašich pár minút investovaných do uplynulého čítania a btw. Dnes idem už druhý krát na Bohemian Rhapsody, dajte potom vedieť, kto vyhral voľby, dankešn. Športom, láskou i pokojom plný víkend prajem vám, drahý kolektív.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal