Sledujte nás

Futbal

A kde ostal rozum?

Vyhrávať či prehrávať nie je záležitosť straty ľudského života. Futbal je šport, v ktorom by sa mali dodržiavať isté zásady a jednou z nich je rešpektovanie súpera.“ Tieto slová povedal Alejandro Domínguez, prezident juhoamerickej futbalovej federácie CONMEBOL.

Dôvodom tohto výroku je útok fanúšikov River Plate na autobus hráčov Bocy Juniors pred odvetným finálovým zápasom Copa Libertadores, ktorý sa mal odohrať na štadióne River Plate. A veru má pravdu. Kvôli tomu bude odvetné finále presunuté na neutrálnu pôdu mimo Argentíny a možno až mimo juhoamerický kontinent. A to kvôli idiotom, ktorí nerešpektujú súpera. 

Nebol to prvý a, žiaľ, asi ani posledný takýto prípad. Podobným bola minulosezónna konfrontácia FC Liverpool s AS Rím. Alebo turecký bordel pri istanbulských derby. Alebo aj Grécko. Jedna vec je atmosféra na štadióne, ktorá je možno neskutočná, ale to, čo sa deje mimo štadióna nemá s ľudským správaním nič spoločné.

Spomeňme si ešte na nezmieriteľných rivalov Millwall a West Ham, o ktorých boli natočené aj filmy. Taktiež nezabudnime na našich slovanistov a železnú Spartu, ktorí sa vyfarbili pri bratislavskom meraní síl v Európskej lige. A tiež aj majstrovský Spartak a útok na rodinu trénera Slovanu. Krv a zranení fanúšikovia pri výbuchu benzínovej bomby včera v Aténach, kde hral Ajax?

Dokedy bude absentovať medzi fanúšikmi zdravý rozum? Kam kráčaš, veličenstvo futbal?

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal