Sledujte nás

Bojové športy

Súboj neporazených obrov

Súboj neporazených obrov

V poslednej dobe sa bojové športy čím ďalej tým viac tešia popularite verejnosti; obzvlášť MMA. Profesionálny box je však celosvetovo populárny už viac než 100 rokov a ostáva klasikou, je to proste šport, o ktorom aspoň počul snáď každý.

Netreba zabúdať na to, že práve v ňom sa točia spomedzi všetkých bojových športov najväčšie peniaze a je zároveň aj zo všetkých bojových športov najnebezpečnejší (keď niekto piluje celý život výhradne úder rukami, je zjavné, že jeho jeden úder by mohol “obyčajného” človeka aj zabiť). Superťažká váha boxu avšak už dávno stratila aktraktívnosť, ktorú mala za čias Muhammada Aliho, či Mikea Tysona a v posledných rokoch box propagovali hlavne ľahšie váhy. V nedeľu ráno nás však čaká zápas, ktorý je mega atraktívny, no mimo boxerského sveta málo spropagovaný. Som presvedčený, že súboj o jeden zo štyroch najcennejších opaskov superťažkej váhy medzi Deontayom Wilderom a Tysonom Furym nám prinesie veľmi kvalitnú podívanú.

Tyson Fury sa vrátil do boxerského ringu len tento rok, po takmer trojročnej pauze po tom, čo dostal stopku za doping, ktorý mal údajne užívať pred zápasom s Wladimirom Kličkom. Počas tých troch rokov stihol pribrať 72 kíl (ktoré zas medzičasom stihol aj stratiť), mal vážne psychické problémy a samovražedné sklony a venoval sa viac alkoholu a kokaínu, než boxu. Ako sám povedal, v živote mal všetko čo chcel a aj tak ho prepadla neznesiteľná depresia. Našťastie sa chlapec spamätal a neskončíl ako tisíce iných, ktorých takýto životný štýl zabil. V nedeľu uvidíme Furyho v zrejme najväčšom zápase jeho kariéry. Tyson Fury okrem toho, že je kontroverznou postavou, je aj geniálny boxer. Pri jeho výške 206cm a váhe 117kg má pohyb v ringu na úrovni boxera welterovej váhy a nie superťažkej. Okrem toho, že sa tak v ringu hýbe, rád aj nosí na verejné tréningy obtiahnuté šortky veľkosti welterového boxera (asi utužuje testes, keby sa pritrafil v ringu nejaký ten low blow). Fury mal posledné dva zápasy tento rok proti celkom kvalitným súperom, avšak tie vyzerali pre neho skôr ako sparing, než regulérne zápasy, keďže jeho súperi sa proti nemu takmer na nič nezmohli. Je otázne, či sa dostane späť do formy, v ktorej bol v zápase s Vladimirom Kličkom. Ak áno, superťažká divízia nabere zas raz iný rozmer.

Deontay “The Bronze Bomber” Wilder je vzhľadom na jeho úspechy a atraktivitu boja dosť málo populárny a je dosť škoda, že ho nedokážu jeho promotéri lepšie uviesť do povedomia verejnosti. Jeho slabú popularitu mu kritici vyčítajú dokonca aj v samotných domovských USA. Wilder tiež nie je rozhodne postavou žiadny 5 kilový chlapec z vášho sídliska s o dve čísla väčšou bomberou a nožkami ako roxorové tyče, keďže meria 201 cm a váži okolo 100kg. Svetový šampión s profesionálnym skóre 40 výhier, 0 prehier z toho 39! knokautov (Neknokautoval len Bernarda Stiverneho, ktorého však v odvetnom zápase ukončil už v prvom kole) je chlapík, ktorý má v svojich rukách neskutočné bomby, ktorými dokáže knokautovať protivníka častokrát aj cez rukavice. Technika úderov síce nie je jeho najsilnejšia stránka, avšak to jednozačne kompenzuje svojim pohybom a silou. Proti tak kvalitnému súperovi ako je Fury však ešte nestál a myslím si, že s ním môže mať výrazné problémy. V poslednej dobe Deontay zápasil s nižšími súpermi, ktorí mali od Furyho štýlu boja ďaleko a som si istý, že Tyson nebude robiť tie isté chyby ako poslední Wilderovi súperi. Ak necháte Deontaya diktovať tempo boja, bude vás prednou rukou hrýzť a keď sa pripojí niekoľko jeho pravačiek, je tam veľké riziko, že sa zachvíľu ocitnete v polohe čučového jogína spred bardejovskej športovej haly.

Ak sa Tysonovi podarí dostať sa do formy, v ktorej bol v zápase s Vladimirom Kličkom, dovolím si povedať, že Deontayova jediná šanca je vytiahnuť jeho raketovú pravačku v ten správny moment, keďže technikou a pohybom za Furym zaostáva. Bookmakeri dosť značne favorizujú Wildera, no môj tip je, že si ho Fury kvalitne vyťuká a zvíťazí na body. Ak sa však Deontayovi podarí prepašovať poriadnu bombu a Tysona knockdownovať, tak ak by sa aj Fury potom postavil, nezachránia ho už ani “šicke svate” na čele s Medicopterom 117 a doktorom Houseom. Dúfam však, že uvidíme hlavne kvalitný box, a že víťaz zápasu sa potom postaví proti Anthonymu Joshuovi, aby sa ukázalo, že kto je jediný king of the jungle superťažkej váhy v boxe. V nedeľu nastavte budíky fellaz a šou sa môže začať!

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Bojové športy