Sledujte nás

Futbal

Osemfinále LM z pohľadu našej redakcie, časť prvá

Skormútený Mourinho, smutnô v Mníchove či veselí Španieli – to priniesol pondelkový žreb najklubovejšej súťaže starého kontinentu. V hlavnej úlohe so zraneným Petrom a Timom, ktorý je všetko, len nie futbalista vás vítame, usaďte sa, drahý kolektív, predpovedáme prvú časť osemfinále Ligy majstrov!

Schalke 04 – Manchester City

Timo

Len žeby tie čísla nemeckého klubu neboli výsledok prvého… polčasu. Guardiolovci snažiac sa doma o obhajobu neobhájiteľného pošlú do Gelsenkirchenu slabší odvar (85% držanie lopty, milión prihrávok), čo môže stačiť, no zároveň i zaklincovať. Schalke bude v pozícii, v ktorej nemá čo stratiť, a tak sa môže udiať whatever. Ak veríte v jasné výhry a postup City, ste prvovolič zelených alebo hokejista.

Timov tip na postup: Manchester City (verím, že Schalke sa zhostí aspoň jednej presnej šupy.)

Peťo

Prorokovať (vymýšľať si) v decembri čo bude vo februári v Lige majstrov je v tejto chvíli dôveryhodné asi tak ako Ruskova tlačovka s guľkami. Nemci, nalejme si čistého vínka, postúpili vďaka tomu, že hrali skupinu Európskej ligy v Lige majstrov. Ich forma v Bayernlige nápadne pripomína formu Trnavy v našej najtipovanejšej. Ak modrá časť mendžestru nestratí behom náročného pohárovo-ligového anglického januára celú zálohu a Guardiolu, tak bude vymaľované už po ich návšteve Gelsenkirchenu. 

Peťov tip na postup: V Gelsenkirchene sa zatiahne nielen strecha ale aj mračná a bude vybavené po prvom zápase. Takže City.

Atlético Madrid – Juventus

Timo

Večneblonďatý Pavel Nedvěd zasušil, že to je pre „Zebry“ najťažší možný los. Tak ty sa zobuď kamarade, lebo ťažší môže byť kľudne i sob alebo jeleň…xixi, ideme vážne. Z možností súperov by si Juve určite nevytiahlo večne brániacich a tvrdých Atlétov, no teraz nemajú inú možnosť. Bude to parádny boj a som zvedavý prezvedavý, kto ako prvý odomkne hustý Oblak defenzívy.

Timov tip na postup: Pri šťastenej Atléti po dobrom výsledku doma, ale kto dnes verí šťastenej.

Peťo

Zvyknú byť zápasy, ktoré rozhodujú o tituloch v lige, v pohári a tak ďalej a tak ďalej. Takéto zápasy zvyknú byť o jednom góle. A čo keď sa stretne talianske catenaccio so španielskym mužstvom, ktoré hrá catenaccio. To nebude zápas o jednom góle. To bude dvojzápas o jednom góle. A bude to aj o tom, či sa trafí Ronaldo. Ak sa trafí, pôjde ďalej Juve.

Peťov tip na postup: V Madride 0:0. V Turíne 0:0. V predĺžení trafí Griezmann a pôjde ďalej Atletico.

Manchester United – PSG

Timo

Pohľad na zohranosť obrany United a mená v útoku PSG mi privádzajú na um ten obrázok, kde sedí dievka na gauči a okolo nej desať svalnatých borcov. Neviem, vážená komunita, Diabli znaju jak potrapic, no to sa musia boyz najprv pochlapic, takže žiaden parížsky šalát, ale roztrhané menčestráky.

Timov tip na postup: Paríž bude jak ja na mature z nemčiny – prejde, ale nebude mať šajn, že jak vlastne.

Peťo

Nebude náhoda, že správa o Jožovom padáku prišla práve v momente keď som písal prvú vetu o tomto strete. Ale k veci. Je úplne jedno kto bude na lavičke United. Či to bude Jožo alebo jeho asistent Mišo Kerik. Pri pohľade na chodiacu tragédiu v zadnej časti mendžestrákov si aj madagaskarský pokladní spočíta, že to je v zadnej časti. A to že fest. Pripočítaj, že ak bude zdravá aspoň polovica z partie Mbappé, Neymar, Cavani, Di Mária, tak môžu Červení postaviť aj 9 obrancov a pilier defenzívy Lorda Lukakua a bude to platné jak rozum slovenským playmate.

Peťov tip na postup: Hoci by to chcelo nejaké veľké prekvapenie na úkor Goliáša, v tomto prípade ani David de Gea nepomôže. Ďalej prejdú poľahky žabožrúti spod Eiffelovky.

Tottenham – Dortmund

Timo

Neskutočné, že aký dokáže byť henten los krutý k Bayernu a zároveň milosrdný k fanúšikovi dynamického futbalu. Totáč sa snaží a ide mu to, i keď cez skupinu preliezol jak Peťo cez monitor z vlastivedy. BVB dominuje v Nemecku, no po dvojzápase to budú Spurs s postupom vo vrecku.

Timov tip na postup: Kurník, hej hej veď Hotspur.

Peťo

Neznam, či ten Peťo z vlastivedy mám byť ja, ale ak áno, tak si s kolegom budeme musieť vyjasniť zopár názorových nezrovnalostí. Či fandíš tomu alebo hentomu alebo Arsenalu či Čelze v Európskej lige, tak či onak futbalového kožmejkera potešila práve táto dvojka. Nemci doma rozkopali Simeoneho betonarku štyrmi kúskami. Rozkopú aj londýnsky kurník a ošklbú sliepky o perie?

Peťov tip na postup: Ak nebude hrať Paco v základnej zostave Borussie tak určite tam niečo strelí. Rečou politickej kampane, volím nemecké č.1 – Dortmund.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal