Sledujte nás

Futbal

L. F. Club: Čakanie na titul

Bude to už pekných 10+ rokov, čo som si po prvýkrát všimol červený liverpoolsky klub od rieky Mersey. Od toho dňa som sledoval jeho kroky, jeho víťazstvá a pády, nuž a úprimne, všetci vieme, čoho bolo viac. Od príchodu čarodeja Kloppa je však všetko inak.

V čom spočíva sila kedysi podceňovaného celku? To je otázka, na ktorú sa snaží prísť nielen obyčajný fanúšik, ale aj väčšina klubov vo futbalovej Európe a svete. Pre mňa je odpoveď jednoznačná – Livepool nie je klub, ktorý sa spolieha na jednu megahviezdu. To totiž nie je riešenie. Madridu chýba CR7, Barcelona bez Messiho nemá zuby (iba ak tie Suarezove) a keď za taký Arsenal netrafí Aubameyang, Özil asi len ťažko…

Salah neskóruje? Hattrickom sa zaskvie Firmino. Zraní sa Mané? Plne ho zastúpi povedzme taký Shaqiri. Chýba hrotový útočník? Gólovo sa preberie Sturridge. Zoberme si k tomu v strede poľa mená ako Fabinho, Milner či Keita, vzadu najlepšieho stopéra na Ostrovoch a v bránke mága Alissona, ktorý chytí aj nechytateľné. Vtedy razom zistíme, v čom spočíva sila The Reds. 

Obrovská sila manšaftu sa tiež ukázala v kritickej situácii, kedy klub opustil doterajší pilier menom Coutinho. Vtedajšia zrada, ako prestup vnímali takmer všetci fanúšikovia The Reds, spôsobila totálne prekopanie základnej zostavy a paradoxne ešte lepší výkon.

Klopp dokázal navyše objaviť potenciál v takých menách, ktoré každý odpisoval. Ukážkovým príkladom je Shaqiri, v lete označovaný ako zbytočný nákup, či momentálny adept na Zlatú kopačku Salah. Apropo, viete si tipnúť, o koľko vzrástla trhová hodnota Egypťana od príchodu do Liverpoolu? O približne 115 miliónov euro.

Dnešného večerného zápasu proti Citizens sa už neviem dočkať. Posledných päť vzájomných zápasov hovorí jasne pre hosťujúci celok, keď štyri dokázal vyhrať a v jednom sa zrodila bezgólová remíza. Pripočítajme k tomu absenciu De Bruyneho, hernú trápenku Guardiolovcov a…. a večer sa ukáže. 

Rád by som však videl matroš, čo okúsili búkmejkri, keď vymýšľali kurzy na dnešné megaderby. Každopádne to bude pecka. A možno sa tento rok dočkám.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal