Sledujte nás

Futbal

Osemfinále LM z pohľadu našej redakcie, časť druhá

Vianoce sú za nami a pomaly ale isto sa rozbiehajú aj európske futbalové súťaže. Niektoré za ten čas ani nebrzdili a niektoré zase ešte neštartujú, asi ako Fabia pred bytovkou z roku 2003. Za ten čas si Liverpool vybral slabšiu chvíľku v pohári, Rooney pri poháriku, Sarri pri popolníku a José doma pri krbe čítajúc, že Peréz ho láka druhýkrát vstúpiť do madridskej rieky. V prípade trapenky a biedy Realu by sa tento krok už asi ani nedal považovať za krok vedľa. Andrej z Revúcej oznámil voľby prezidentské v termeni marcovom, Robo sa zase chystá na post ústavného sudcu hoci asi zabudol, že ten sa nachádza tam, kde nič nie je. A potom si chlapi uvedomia, že pomaly ale isto musia riešiť rezervácie pre seba a svoje polovičky na Valentína, pretože tento rok to nevychádza na prvé zápasy osemfinále Ligy majstrov. A tomto to vlastne sú aj nasledujúce riadky.

Lyon – Barcelona

Timo

Levy z juhu Francúzska dokázali v skupine potrápiť okrem hráčov Man City i klubovú práčku. S klubom jak Lyon pozorne, lebo pôjde do teho podobne ako Schalke či Sir Nicolas z Harryho Pottera (bezhlavo), no v tomto prípade príde Messi a pohľadom by malo byť po všetkom. Žiaľ.

Timov tip na postup: I keď mám taaaaaak veľmi rád OL, dnes ne, pane kolego.

Peťo

Kolega vyššie spomínal, že ďalší žabožrúti z osemfinálovej šmetanky trápili práčku a hospodára. Dovolím si pridať poznámku, že trápili aj moje tipérske konto v jednej nemenovanej slovenskej stávkovej spoločnosti, a čo sa im podarilo potrápiť najviac boli moje nervy. Neprehrali. Ale vyhrali až raz. Diki. Za to z južnej strany Pyrenejí sú vysmiati. Majú Messiho a to bohate stačí.

Peťov tip na postup: Depayovci/Fekirovci nezvíťazia jak vo februári tak i v marci. Jedine, že Messi bude dolámaný. Celý. Tutovka na Kataláncov. Aj za dom.

AS Rím – FC Porto

Timo

I give you – najnudnejšia dvojica osemfinále. Nič v zlom, veď z pozície redaktora som už celoživotne odhodlaný sršať objektivitou a rešpektom ku každému súperovi, ale v tomto prípade si urobím pauzu. Ani neviem, papierovo Rím, podľa výsledkov v skupine Porto, taže radšej si uvaRím, preveRím, zaku… ale no tak.

Timov tip na postup: Za mňa Večné mesto a na pizzu pesto.

Peťo

Osobne by som pesto na pizzu nedával, ale budiž. Proti gustu žiaden dišputát. Ako bolo napísané. Nuda. Väčšia nuda. AS Rím – Porto. Aspoň podľa mien. Asi radšej omočím nohy v Corgoňovi desine.

Peťov tip na postup: Na FIFA 06 bolo moje prvé mužstvo v režime Kariéra práve Porto. Tak nejak verím, že to budú práve Draci. Ale kto by v dnešnej dobe veril politikom, futbalovým trénerom, ktorí sú si istí svojou pozíciou (serus José a Julen) a pseudofutbalovým odborníkom?

Ajax – Real Madrid

Timo

Ten Peťo z predošlého článku je už hádam so svojim monitorom z vlastivedy vysporiadaný a tak sa môžeme venovať ďalším dvojiciam. Naozaj je o čom? I keď hej, ja chápem, v istých momentoch tejto sezóny by Courtois pustil gól i od predavačky piva na štadióne, ale zas prrr. Ajax mám veeeľmi rád, no tím s vekovým priemerom volebnej základne ĽSNS si proti oveľa skúsenejším borcom neškrtne, ani zápalku.

Timov tip na postup: It is real, že ďalej pôjde Real.

Peťo 

Peťo: Príde Peťo, s vlastivedou už vysporiadaný, sadne si k tipérskemu kontu a drbne tam v poslednom kole Ligy majstrov na Real tutovu jednotku. S handicapom 0:2. A potom sa tvári ako meme obrázok Harold (keď nevieš, použi Google). A samozrejme dostáva jednu krajšiu správu na FB ako druhú. V zostave Fail, Pangasius, Bezmena a teraz už aj spasiteľ Perézovho sna Brahim Diáz. A kopa tragédie na jednom mieste. Situácia v Madride pripomína ustanovujúcu schôdzu obecného zastupiteľstva vo Fekišovciach. Bohužiaľ. Ajax zase mladý a behavý mančaft, ktorý určite nebude mať čo stratiť a internetová smotánka si myslí, že práve Holanďania dostali najpriechodnejšieho súpera. Nečudo, forma Realu je závratná. Ale to isté tu bolo aj pod Benitézom. A taktiež aj minulý rok, keď im žreb prisúdil PSG.

Peťov tip na postup: Nie až tak jednoznačne, ale utrápený Real utrpí dve tesné víťazstvá a tesne postúpi. Ach jaj.

Liverpool – Bayern

Timo

Waaau, akože odhliadnuc od dlhoročnej závislosti na nemeckom klube musím uznať, že toto bude mastenica väčšia jak najväčšia. Liverpool sťa by rozbehnutá mašina vyzerá, že v domácej lige svoju kožu tak lacno nepredá, no Liga mistřu prináša vždy svoje pre a proti. Najfutbalovejšia dvojica osemfinále Ligy majstrov so sebou prinesie dávku dynamiky, taktiky a futbalu, na ktorý sa chce pozerať každé očko.

A kto si myslí, že hráči sú na ihrisku jak zvieratá a treba sa ich báť, budem citovať výrok jedného múdreho muža: „Neboj sa zvierat, boj sa ľudí.“

Timov tip na postup: Osobne papierovo-výkonnostne hovorím Liverpool, ale stať sa môže čokoľvek a thomu věř.

Peťo

Liverpool sa už rozbehol a po takmer 29 rokoch sa možno konečne dočká ligového titulu. Bayern bol zadrhnutý a po šiestich tituloch možno ten siedmy nezíska. A možno to zase nebude liverpoolsky rok a Bayern možno zase získa titul. Uvidíme vo februári a v marci. Potom uvidíme, či Niko Kovač dokončí sezónu na lavičke Bavorov.

Peťov tip na postup: V momentálnej forme by som povedal Liverpool, ale po ťažkých bojoch na všetkých anglických frontoch to v marci bude nakoniec súdené Bayernu.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal