Sledujte nás

Futbal

Pohľad redakcie na Ligu majstrov, 5.-6. marec

Tohtotýždňové zápasy Ligy majstrov priniesli azda všetko, čo si fanúšik futbalu môže priať. Tvrdé súboje, nádherné góly a tiež nečakané výsledky. Vráťme sa teda k Lige majstrov ešte raz…

Peťo

Predstav si nasledujúcu situáciu: chodíš zopár dní po pracovných pohovorch, nie si doma a vlastne nie si ani na Slovensku, venuješ sa priateľke a povieš si, že oželieš jeden deň Ligy majstrov, hoci hrá tvoj obľúbený mančaft. Veď im veríš. A hoci behom štyroch dní dokázali odfajčiť najprv nádej na zisk pohára a následne na 99,86% aj nádeje na zisk titulu v lige, tak si povieš: „Čuješ, nedá sa doma prehrať štyrikrát po sebe…“. A veru, veru, hovorím vám, páni bratia a drahé sestry, nevidel som zápas, len som o tom čítal a videl góly, no z toho čo sa podľa písma dialo v Madride, postúpil lepší. Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ. A aspoň sa konečne začne prestavba nie len štadióna v bielej časti hlavného mesta Španielska ale započne aj prestavba hráčska. Toť vsjo k tomu.

Po utorňajšom fiasku sa teda pustím do pozerania stredajšieho zápasu a očakávam, koľko deka parížskeho šalátu naložia Neymar&co. zúboženým, dokefaným, vykartovaným ružovým diablom. Nestihol som si objednať ani prvú dvanacku a luk trafil kaku. PS: Katastrofa pri rozohrávke, stopéri asi veľmi hrať a pomôcť nechceli. A neznam čom nehral cez brankára. Ale dobre.

Podľa predpokladov domáci dominovali, vyrovnali, hostia to úspešne odkopávali všade tam kde boli otočení a len málokto asi predpokladal, že včera na tom ryžovom poli United v takej zostave zvládnu otočiť dvojzápas. Šmecarsky gól na 1:2 sa prihodí aj najlepším a teda #JeSuisDžidži. Najprv ti podlomí kolená Mbappé, keď nedá v šanci sám pred de Geom a potom ťa odkopne za Realom Rashford aj so Skominom a VARom. A ty môžeš byť aj na Instagrame vyplakaný Neymar po karnevale, ale Ligu majstrov nevyhráš aj keby si okrem ropných polí vlastnil všetky ryžové polia a aj Elyzejské.

Postúpilo mužstvo, ktoré bolo 180 minút dvojzápasu horšie. Ale nakoniec šťastnejšie. Šťastiu sa dlho lietať nechcelo, a tak keď v utorok opustilo po troch rokoch Madrid, si po jednom celom dni unavené sadlo na diablov z Manchestru. Ešteže som nestavil podľa svojich vlastných prognóz pred úvodnými zápasmi.  

Timo

Real Madrid – Ajax

Tušák na postup Ajaxu tam bol, ale čo dnes z tušáka. Holandskí chlapci vybehli na pažiť madridského /kedysi/ neporaziteľného štadióna s takou dynamikou, že dovidopo. Ešte i pri 2:0 som si hovoril, že síce im držím všetky palce prsty i vrstvy, ale že oni ten svetový pressing nevydržia a zlomia sa niekedy 20 min do konca. Och ale aký som rád, že som sa zas raz pri tipovaní mýlil, lejdis en džetlmens.

I keď všetky médiá píšu o nehoráznom ponížení oného REALU MADRID trpaslíkom z Ajaxu, pravdu majú možno v tej druhej časti, lebo nevedieť vyhrac holandskú ligu a potom vytrieskať Real Madrid i s realizačným tímom, to je viac o šťastí chlope. Real však nemal z toho ONÉHO starého Realu nič okrem loga na drese, ešte i Marcelo skončil na lavičke. Ak je niečo zhnité v štáte Realomadridskom, treba ísť od základov, bo mne ten Peréz už pripomína jedného človeka z Bardejove, čo tiež nemá šajn čo robí no, jemu sa hovie parádne. Congrats, Ajax lads.

Borussia Dortmund – Tottenham

Doma rozdielom triedy útočili, vonku tak bránili a ešte aj gól strelili. Sila Spurs sa ukázala v plnej paráde a to, že dortmundskí chlapci s vekovým priemerom ofenzívy jak maturanti, nedosiahli štvrťfinále, vôbec nevadí. A prečo? Lebo v Bundeslige mali ešte nedávno 9 bodov náskok a teraz môžu byť radi, že sa im kedysi v jeseni podarilo streliť o pár gólov viac, keďže Bavori sa bodovo dotiahli a ich /rozumej BVB/ sny o titule sa rozplývajú jak moje novoročné predsavzatia.

FC Porto – AS Rím

Chcel som vidieť ďalej Vlkov, nech je medzi TOP 8 aspoň jeden taliansky klub (cheche) dosmejem sa možno už o týždeň.

Paríž – Manchester United

I keď nejak extra neinklinujem k parížskemu futbalu, po prvom zápase ma svojou usporiadanosťou presvedčili. Pred odvetou som ostal taký neutrálny, že nech to skončí akokoľvek, Doktor Harabean určite i tak nevyhrá voľby. Po dôkladnom pozretí gólových situácií sa však moje názory otočili o 90 stupňov /nie tie volebné božechráň/, ale kto včera videl, z akých situácií United skórovali, parížske brzobohaté neokrôchané hviezdičky by som poslal domov metrom, obchádzkou cez Letanovce, katastrofa. A že je možnosť štyroch tímov /nie Timov/ z Premier League v štvrťfinále Ligy majstrov? Ci pana beka.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal