Sledujte nás

Hokej

NHL vs. Tipsport liga, 3 na 5

Dvom športovým expertom sme položili záludnú otázku:

Kto podľa teba vyhrá jednu hokejovú tretinu v súboji trojice hráčov NHL proti piatim hráčom zo slovenskej Tipsport ligy?

(poznámka: brankári majú rovnakú úroveň, v prípade faulu hráča z NHL sa hrá 3 na 6)

Marcel Merčiak

Spomenul som si na dokument o Arrigovi Sacchim, slávnom talianskom futbalovom trénerovi. Spomínal, že na tréningoch v AC Miláno sa pokúšali o rôzne nové metódy. Medzi nimi bola aj hra piatich defenzívnych hráčov (štyria obrancovia + záložník) proti desiatim. Hralo sa zhruba 15 minút. Desiati útočili proti piatim. Tí piati boli Tassotti, Baresi, Costacurta, Maldini (slávna obranná línia) a Carlo Ancelotti. Sacchi tvrdí, že sa stalo, že obrana nedostala gól polsezóny. Jednoducho mali tak premakanú defenzívnu robotu, tak dokonale vedeli obsadzovať hráčov pri osobnom i zónovom bránení, že im nevedeli kluboví spoluhráči streliť gól. A medzi tými spoluhráčmi boli van Basten, Gullit, Rijkaard, Donadoni, Massaro atď.

Vychádzajúc z tohto poznania, sledujúc každoročne našu playoff, odhadujúc, že by sa hralo na úzkom klzisku plus, že by kvalita ľadu bola lepšia ako v Detve a že by za výber Tipsport ligy hrali jej najlepší hráči vrátane zámorských, tak by to NHL v jednej tretine s nejakými korčuľúcimi šarkanmi na štyri formácie uhrala. Ale je to ešte väčšia špekulácia ako téma otázky.

Slavomír Jurko

Je to fakt hypotetické, ale 3 na 5 je dosť nepomer, tak by som dal asi x2 na extraligistov…

Ako by ste výsledok tipovali vy? Čakáme na vaše reakcie v komentároch.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Hokej