Sledujte nás

Ifkine fejtóny

Horoskop zdravia

Ste poverčiví? Chcete sa dozvedieť, čo vás v živote čaká? Tak si určite prečítajte tento článok!

Mala som možno deväť, desať rokov, keď sa u nás doma objavila kniha o čítaní z ruky. V tom čase som ju brala neskutočne vážne. Študovala som ju celé týždne a čoskoro bola zo mňa vyhlásená „veštica.“ Všetky decká z ulice chodili za mnou pýtať sa na svoju budúcnosť. Neskôr sa k tomu pridala numerologická literatúra, niečo málo z astrológie… a skôr, než som skončila základnú školu, bol zo mňa expert na nadprirodzeno.

Dnes sa už pri spomienke na všetky tie hlúposti iba smejem. Občas mi padne zrak na „horoskopy“ v novinách, ale čítam ich len pre zábavu. Občas sú v nich aj informácie o zdraví. A človeku príde naozaj veselo, keď si uvedomí, že niekto ohlasuje, že si v nasledujúcom týždni všetci kozorožci polámu ruky.

Samozrejme, súdny človek uzná, že takéto hromadné predpisy nefungujú. Jedno však do značnej miery funguje. Čítanie z ruky. Nie však v zmysle predpovedania budúcnosti, no ako funkčná diagnostika aktuálneho zdravotného stavu. Vaša dlaň vám napovie, ako na tom ste. Či správne fungujú orgány, dokonca, či vám nehrozí infarkt. Svoju „vešteckú“ kariéru som už dávno zavesila na klinec, no rada sa s vami podelím o niekoľko zásadných faktov.

Keď sa pozriete na svoju dlaň, ako prvé si určite všimnete jej farbu. Zdravá dlaň je jemne ružová (respektíve hnedastá, podľa rasy nositeľa). Staroveké Galénove učenie hovorí, že farba dlane odráža temperament, no ešte viac odráža stav organizmu. Alebo ste si nikdy nevšimli, že tuhí fajčiari majú na dlaniach žlté fľaky?

Ďalšia vec, ktorá stojí za zmienku, je celkový charakter dlane, jej proporcie a hrúbka. Tu vo všeobecnosti platí priamy súvis s celkovou stavbou tela: mohutnejší ľudia majú aj mohutnejšie dlane. Napuchnuté prsty svedčia o nadbytku vody v organizme (nejaká skrytá metabolická porucha), medzery medzi prstami o tom, ako človek znáša odriekanie – a nepriamo tak naznačuje, aký stravovací plán je pre neho vhodný.

Asi najdôležitejším zdravotníckym faktorom sú nechty, ich farba a tvar. Pevné nechty znamenajú silné kosti (najjednoduchší test na osteoporózu!). Veľkosť mesiačikov (tých bielych oblúčikov pri koreni nechtu) je priamo úmerná výške tlaku. Biele škvrny sú z nedostatku vápnika a ak sa vám náhodou nechty neprirodzene deformujú, bežte za lekárom: vypukliny (a aj preliačiny) bývajú znakom vážnych chorôb. Keď moju tetu hospitalizovali kvôli zlyhávaniu pečene, udrelo mi do očí, aké mala vypuklé nechty.

Čas od času sa pozerám na svoje dlane a hodnotím sa. Farba ružová, mesiačiky malé, nechty rovné, všetko v norme. Som spokojná. A pre vašu bezpečnosť sa skontrolujte aj vy. Samozrejme, existuje aj diagnostika chodidiel, vraj veľmi účinná, no tú som ešte neskúšala. Možno nabudúce… ?

Joj, a ešte niečo. Mnohí numerológovia vám v rámci analýzy dátumu narodenia ponúknu aj zoznam ochorení, s ktorými sa – vzhľadom na vaše astrologické znamenie – budete pasovať. Pred dvadsiatimi rokmi som (vlastne zo srandy) aj ja požiadala o analýzu. Vo výsledku stálo, že ma po 35.-ke čakajú problémy s kĺbmi. Ha, oklamala ma, baba jedna, 35 mám až o rok – a kĺby mi štrajkujú už dobrú dekádu!

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ifkine fejtóny