Sledujte nás

Ostatné športy

ALS memoriál Jána Svočáka – Podtatranský krosový polmaratón

Spoločné otvorenie bežeckej sezóny si novovzniknutý bežecký klub BarRan Team Bardejov v zložení V. Frický, J. Herstek, J. Sabol, P. Sidorják naplánoval na 23. marca už tradičným podujatím vo Svite, ALS Memoriálom Jána Svočáka. Je to vynikajúco pripravené a zorganizované športové podujatie, ktoré sa konalo tento rok už po tretíkrát. Na štart sa postavilo 258 jednotlivcov a 30 štafiet plus 100 detí, ktoré súťažili po štarte hlavného behu. Tento beh je výnimočný tým, že celý výťažok z akcie venujú organizátori vybraným ľuďom postihnutým vážnym zdravotným ochorením a to ALS (svalová dystrofia).

Možnože aj pre túto ušľachtilú myšlienku je každý rok na štarte krásne slnečné počasie. Tohto roku dokonca s letnými teplotami, napriek tomu, že v kalendári je len začiatok jari. Kto zvolil šortky a tričko, vyhral. Trasa preteku viedla z centra Svitu cez rieku Poprad prudko do kopca Smolník, následne smer Lopušná dolina, prebeh ponad diaľničný tunel Bôrik až do obce Štôla, kde sa trať otočila opäť do Svitu. Celkové prevýšenie je cca. 650 m, čo sú akurátne parametre na takýto pretek. Tento rok organizátori mierne pozmenili trať. Kto práve neriešil bežeckú krízu, mal možnosť sa pokochať novými pohľadmi na tatranské vrcholy.

Víťazom preteku sa stal veterán Roman Švarc, M40+ z Popradu v čase 1:38:22 pred omnoho mladším vynikajúcim bežcom, taktiež z Popradu Michalom Orolínom, M30- 1:38:56. Aj vďaka peknému počasiu sme si všetci zlepšili svoje časy z minulého roka. P. Sidorják 1:50:22, J. Herstek 1:51:00, V. Frický 1:55:00, J. Sabol 2:00:23.

Aby sme nezabudli spomenúť jeden výkon z kategórie ULTRA. V. Frický sa začiatkom marca zúčastnil bežeckého podujatia Kysucká stovka, kde trať s parametrami 113 km a 4700 nastúpaných metrov v ťažkých, prevažne snehových podmienkach prebehol v čase 22:16:31. Na prvom mieste dobehol Vít Otevřel ČR 15:06:03. Srdečne blahoželáme!

Žijeme v dobe, kedy trávenie voľného času športom zaznamenáva veľký rozmach, tak sme sa aj my rozhodli prispieť jedným bežeckým podujatím do vášho kalendára. 4. mája 2019 pre všetkých bežcov pripravujeme v Bardejovských Kúpeľoch akciu s názvom Horský beh Bardejov. Na výber sú dve trate 22km/1000m pre skúsených a trénovaných bežcov a pre širokú verejnosť bude pripravená trať 7km/170m. Nezabudli sme ani na deti, ktoré budú súťažiť na vzdialenostiach od 50 m až po 1300 m. Držte nám všetci palce, nakoľko takéto podujatie pripravujeme prvý raz. Propozície nájdete na www.facebook.com/horskybehbardejov/, prípadne na stránke www.beh.sk.

BarRan Team

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Ostatné športy