Sledujte nás

Bojové športy

UFC 236 & Loma vs Crolla

Sobota 13. apríla 2019 fanúšikom bojových športov praje, keďže nás čakajú hneď dve parádne akcie, ktoré ak neprinesú pre diváka zaujímavé súboje, tak už tu fakt nikto nič negarantuje. Teda ak nerátame dane a smrť a to, že Fico v roku 2014 v politike už nebude. Poďme si spoločne rozobrať, čo presnejšie nás v športoch novodobých gladiátorov čaká.

Situácia v ľahkej váhe UFC

Situácia v UFC v ľahkej váhe je komplikovaná, keďže táto divízia je síce natrieskaná veľkými menami, ale to niekedy nestačí. Zatiaľ čo Conor McGregor má svoje ďalšie slabé chvíľky a za posledné dni už stihol ukončiť kariéru a zároveň aj sa vrátiť, v poslednej dobe sa neho hrnú aj rôzne obvinenia z toho, že má nemanželské dieťa, jednému svojmu fanúšikovi počas horúcej noci v Miami rozbil mobil, lebo si ho zrejme fotil a ešte k tomu pribudlo obvinenie za údajné sexuálne obťažovanie ženy v nejakom hoteli. Tento bulvár však tak len na okraj. Conor je už teraz obrovskou hviezdou a keby už nikdy v živote nezápasil, aj tak by zrejme ostal najväčšou hviezdou MMA na dlhý čas. Fakticky je dnes Conor ale už viac businessman než fighter a chce sa silou-mocou dostať k podielu v UFC a takisto sa stará o svoj vlastný biznis s alkoholom. To, či bude ešte niekedy zápasiť je otázne, každopádne ak bude, bude musieť poriadne zamakať, aby sa dostal späť do tej správnej formy, keďže navonok sa zdá, že rieši všetko možné, okrem tréningov (okej, to som možno trošku prehnal, ale pointu chápete).

Ďalšie veľké meno, Tony Ferguson má problémy sám so sebou, keďže má vraj psychické problémy a padla na neho menšia žaloba od jeho ženy. Nachádza sa v neľahkej situácii a nikto presne nevie, čo sa vlastne presne deje, každopádne ponuku na zápas od UFC nateraz odmietol, avšak snáď ho uvidíme čoskoro naspäť v oktagone, psychicky aj fyzicky vo forme.

Khabiba uvidíme (dúfajme) najbližšie v klietke niekedy v septembri, ako to on sám vyhlasuje. Odpykáva si ešte 9 mesačný zákaz zápasenia v štáte Nevada pre svoju potýčku s Dillonom Danisom po zápase s Conorom McGregorom. Okrem toho sa z neho stala celosvetová športová hviezda a v rodnom Dagestane či celom Rusku je teraz Khabib veľmi uznávaná, ale aj kontroverzná osoba. Každopádne šampión ľahkej váhy je minimálne do septembra nedostupný, tak sa to UFC rozhodlo vyriešiť inak.

Holloway a Poirier sa stretnú teda o dočasný opasok šampióna ľahkej váhy a víťaz tohto zápasu by sa mal stretnúť s Khabibom najbližšie keď to bude možné, tentokrát už v riadnom titulovom zápase.

Poirier vs Holloway 2

Poirier vs Holloway 2

Títo dvaja chlapci si idú dať odvetu, svoj prvý vzájomný zápas si odbili avšak už pred 7 rokmi a za ten čas sa toho stihlo čo-to pomeniť. Napríklad to, že Max Holloway sa stal šampiónom v perovej váhe (do 66 kg) a je od roku 2013 neporazený, od zápasu s Conorom McGregorom. Svoje posledné 4 zápasy dokázal ukončiť spôsobom TKO a jeho protivníci v týchto zápasoch neboli žiadni grambľavci, ale menovite Anthony Pettis, bývalý šampión ľahkej váhy UFC (do 70 kg), José Aldo, bývalý šampión perovej váhy UFC a do zápasu s Hollowayom neporazený, Brian Ortega. Dustin Poirier zas stihol absolvovať v UFC už 21 zápasov, z toho pričom iba 4 prehral, čo je obdivuhodné skóre. Z perovej váhy prešiel v roku 2015 do ľahkej a za ten čas sa stal jednoznačne jedným z horúcich kandidátov na titulový zápas.

Prvý zápas medzi týmito dvoma borcami skončil výhrou Poiriera na submission v prvom kole. Holloway vtedy bol ale čo sa týka ground game nováčik a teraz je z neho už úplne iný fighter. Bookmakeri tentokrát favorizujú Hollowaya, terajší kurz na neho je 1.45, na Poiriera 2.55. Ja na rozdiel od nich favorizujem outsidera. Prečo? Ak sa Poirierovi zas podarí preniesť zápas na zem, má oveľa väčšiu šanci na víťazstvo. Jeho boj v postoji je však takisto skvelý a má k tomu aj tvrdú bradu. Max je takisto všestranný šampión, ale podľa mňa bude ťahať za kratší koniec. Hlavné je však to, aby nám chlapci ukázali poriadnu vojnu.

Gastelum vs Adesanya

Gastelum vs Adesanya

Šampión strednej váhy Robert Whittaker sa minule nešťastne zranil dva dni pred obhajobou svojho titulu práve s Gastelumom. Táto situácia prinútila UFC zorganizovať aj druhý zápas o dočasný titul, tentokrát vo váhe do 84 kg a to v obsadení Gasteluma proti čarovnému, neporazenému Nigérijcovi, Israelovi Adesanyovi, ktorý sa na tej istej akcii, na ktorej mali zápasiť Gastelum a Whittaker postavil proti legende Andersonovi Silvovi, ktorého porazil na body. Proti sebe sa postavia dvaja odlišní bojovníci; Adesanya je skvelý, technický, atletický striker s výškou 193cm a rozpätím paží 203cm. Nepochybne to je jeden z najlepších strikerov v celom UFC, so skvelou obranou proti takedownom, pričom je na neho v otagone naozaj radosť pozerať. Gastelum je zas 175cm vysoký bulldog, ktorý má zápasnícky background, ale tiež poriadnu palebnú silu v rukách.

Tento zápas rozhodne to, či sa Kelvinovi podarí dostať Israela na zem, kde poriadne preverený ešte nebol. Ak áno, verím v Gastelumovo víťazstvo. Na druhej strane mu môže v postoji robiť problém výškový rozdiel a menší rozsah paží, to však nie je niečo, čo by sa nedalo eliminovať. Bookmakeri favorizujú Adesanyu pri 1.55, ja bijem na Gasteluma pri 2.29. A vy už bice, vi co tipujece, na keho chcece.

Loma vs Crolla

Loma vs Crolla

Kto nečítal môj predošlý článok práve o Lomačenkovi, tak šup šup prečítať si ho. So všetkým rešpektom ku Crollovi, ktorý je skvelý boxer, je potrebné poznamenať, že počet ľudí, ktorí mu v sobotu veria že vyhrá, by sa dal spočítať na prstoch jednej, maximálne dvoch rúk. Na Lomačenka je kurz 1.01, kto nevie prečo, ešte raz odporučím môj predošlý článok. Tuto len poznamenám, že to je najlepší boxer na svete naprieč všetkými váhami a absolútna jednotka v ľahkej váhe (do 61 kg). Na Crollu je kurz 16.5 a teda na tento zápas neodporúčam staviť, lebo ako by povedal Pišta Harabin sa to proste ne-o-pla-tí.

V boxe je možné všetko, ale Loma si ide jednoznačne pre ďalšiu výhru. Pre Crollu bude malým víťazstvom to, ak s Vasiľom odboxuje všetkých 12 kôl a zápas neskončí pred limitom. My dúfajme, že zápas bude mať aspoň tri kolá, nech je na čo pozerať. Tipujem výhru Lomačenka v druhej polovici zápasu, povedzme v ôsmom kole.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Bojové športy