Sledujte nás

S Marcelom na slovíčko

S Marcelom o našich chlapcoch na MS 2019

Marcela Merčiaka sme sa pýtali, ako hodnotí výkon našich reprezentantov na domácom šampionáte. Nech sa páči!

„V Košiciach sme zažili nový Lillehammer. Pevne verím, že MS 2019 položili základy novej identity nášho hokeja. Už nestojí na improvizácii, na ktorú sme už nemali kvalitatívny arzenál, už stojí na rýchlosti, nebojácnosti, korčuľovaní. Nová identita je zachytením trendu. Hráme hokej, po zisku puku trielime k súperovej bránke, hru staviame na rýchlosti hráčov. 

Bolo to skvelé, uchvacujúce, po sledovaní prípravných zápasov ako blesk z jasného neba, po rokoch tápania prerod zrodený z týždňa na týždeň. Nechcem prehánať, ale mne to pripadalo ako nemecký futbal na MS 2006. Na tom jednom šampionáte sa premenil.

Klobúk dolu pred Ramsaym. Poskladal mužstvo, ktoré hralo presne taký hokej, aký sa má hrať pred vlastným publikom. Sebavedomý, rýchly, dynamický, s dychvyrážajúcou energiou.

V Lillehammeri nám chýbali centimetre v štvrťfinálovom predĺžení s Ruskom pri šanci Petra Šťastného. V Košiciach chýbal gól, bod a sekunda.

Po výkonoch, ktoré chlapci predviedli, to niekomu vadí? Mne nie. Som na toto mužstvo hrdý a šťastný, že som mohol zažiť úžasnú košickú atmosféru. A teším sa, že ju dnes zažijem ešte raz.”

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v S Marcelom na slovíčko