Sledujte nás

Šesť otázok

Šesť otázok: Ivan Dornič, vol. 2

Našu otázkovú šestku si vychutnal aj bývalý hokejový reprezentant Československa. Dámy a páni, Ivan Dornič.

Ktorý hráč na MS 2019 na Slovensku ťa najviac zaujal?

Tých hráčov bolo viac, svojím inštinktom a nepredvídateľnou kľučkou ma ale zaujal fínsky zázrak Kakko. Jeho gól proti Kanade, keď bol faulovaný, ustál pád a na jednej nohe blafákom skóroval, bol na hokejovú výstavu.

Vraj si hral “osobku” na Krutova?

Bol to môj prvý reprezentačný zápas za ČSSR, hrali sme Turnaj Rudého Práva. Tréneri Bukač a Neveselý nás poslali proti ruskej prvej päťke, známej lajne Larionov, Krutov, Makarov, Fetisov, Kasatonov. Hral som pravé krídlo, čiže som mal na starosti ich ľavé – Krutova. Už pri prvom striedaní pri našom strete Rus trochu prifilmoval pád, ja som šiel na trestnú lavicu a po zhruba 30-ich sekundách sme inkasovali gól. Môj vstup do repre teda nebol ideálny, zápas sme prehrali 6:4.

Kto vyhrá Stanley Cup?

Ten, čo vyhrá posledný zápas. Obe mužstvá sú vyrovnané, Boston má veľa zranených hráčov. Chára ide cez bolesť, jeho výkon tak nemôže byť stopercentný, je to ale chlap na pravom mieste. Logicky prajem pohár Bostonu.

Ako a kde vidíš budúcnosť hokejového Slovana pod vedením Stantiena?

Vždy vravím, ak mužstvo nemá svoju kvalitu, môže doň prísť aj Scotty Bowman, ktorý má deväť Stanley Cupov, a nič. Stantien má sťaženú situáciu, všetko sa u nás akosi lepí na poslednú chvíľu a v Slovane ma mrzí, že táto historická značka takto dopadla. V hokeji sa s prípravou začína už v lete, v tomto prípade úprimne neočakávam žiadne výborné výkony.

Má sa ešte kde posunúť svetový hokej? 

Hokej je kolektív a kolektív je sila. Hviezdy nie sú všetko, to skôr osobná disciplína. Videli sme to nedávno na Fínoch, ktorí boli podľa mnohých len priemerné mužstvo, no stali sa majstrami sveta presne kvôli sile  tímu a disciplíne. Hokej dnes je fyzicky veľmi náročný, stráca sa technická kreativita zápasov, krásnych akcií je pomenej, góly sú často náhodné. Keď sa ale pozriem na Jágra, budem tvrdiť, že aj v budúcnosti bude rozhodovať rozum a palicová technika.

Dal by si pri samostatnom nájazde gól Čiliakovi?

Ťažko povedať. Nikdy som dopredu neriešil, kam to gólmanovi dám, vždy záležalo na jeho postavení. A veľa by záležalo aj na stave stretnutia. Iné si dovolíš pri 1:1 a 6:0.

Ďakujeme za rozhovor, Ivan.

Dornič šesť otázok

 

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Stávka bez rizika za 50 € vo Fortune na prezidentské voľby 2024 - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Šesť otázok