Sledujte nás

Hokej

Znovuzrodenie košického hokeja

Znovuzrodenie košického hokeja

7+ hodín v aute s destináciou Pardubice určite stáli za to. Hokej, ktorý totiž predviedli košickí hokejisti na Zbyněk Kusý Memorial proti ruskému Vladivostoku, sa nedá nazvať inak než znovuzrodenie.

Minimálne tri roky som výkon podobný tomu včerajšiemu nevidel. Hru okolo mantinelov a bezhlavé vyhadzovanie pukov nahradila dynamická hra podobná tej slovenskej na nedávnych MS, presné prihrávky aj cez os ihriska, efektívne presilovky a krásne góly. Čo ma však úplne dostalo, bolo srdce a dravosť, ktorú hráči na ľade nechali. Ak sa už aj útočný hráč hodí pri šanci súpera do strely a bolestivo ju zblokuje, tu sa veru deje niečo dobré. Dupľom ak hovoríme ešte len o prípravnom zápase. Na to má určite obrovský vplyv nový hlavný tréner Peter Draisaitl, ktorý pôsobí totálne flegmaticky, no zároveň dokáže z každého hráča dostať to najlepšie.

Prvý ostrý zápas po letnej príprave, hlad po ľade a góloch a skutočne atraktívny súper spravili zo včerajšieho duelu Košice Vladivostok nádherné divadlo. Okrem samotného výsledku 5:4 som bol ohromený aj z výkonu brankárskej jednotky Košarišťana, ktorý neraz položil Rusov do úplného smútku. Vyčnieval aj v prvom útoku hrajúci Haščák, ktorý z ľadu odchádzal s bilanciou 3+1. Zabudnúť nesmiem ani na pästný výkon takmer dvojmetrového krídelníka Martina Belluša. Ten sa postaral o to, že hráči Vladivostoku neodchádzali po zápase len s dlhými nosmi, no jeden aj s rozbitým. 

Keďže sme stále v príprave, po zápase nasledovali samostatné nájazdy. V tých sa postupne presadili Čížek, Haščák, Skokan a Chovan a všetky štyri nájazdy premenili. Čížo efektným blafákom, Haky šikovnou strelou, Skokan tiež parádnym blafákom do bekhendu a na záver Chovan dokonalým pohybom tela a hokejky, ktorým vycvičil gólmana.

V druhom zápase skupiny sme síce podľahli Znojmu 4:5, no opäť sme súpera porazili na nájazdy, a to s veľkým štýlom. Vďaka tomu sme si do tabuľky pripísali bonusový bod a ako víťaz skupiny na nás čaká finále proti domácim Pardubiciam. Zápas si môžete zajtra pozrieť aj naživo, a to o 19:00 na YouTube HC Dynamo Pardubice. Určite sa bude na čo pozerať.

Na základe toho, čo som videl, si myslím, že sa má košický fanúšik v tejto sezóne na čo tešiť. O umiestnení v lige je úplne zbytočné polemizovať, no pokiaľ budú Košičania hrať hokej so srdcom ako teraz v príprave, výsledky sa dostavia.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Hokej