Sledujte nás

Tenis

Aj vy googlite Novaka?

Aj vy googlite Novaka?

Mnohí z vás určite už aspoň raz hodili do Googlu meno Novak Djoković. Či už vás zaujímal jeho vek, rodné mesto alebo ste si len chceli pozrieť jeho sympatickú manželku. Presne na tieto Web’s Most Searched Questions, teda najviac vyhľadávané otázky na internete, Novak odpovedal. Vybrala som pár informácií, ktoré ma zaujali najviac.

Novak v mladosti rád lyžoval – práve lyžovanie má podľa neho zásluhu na tom, že sa mu na kurte robia „sklzy“ jednoduchšie.

Do manželky Jeleny bol zamilovaný od strednej školy. Spoznali sa na lokálnom tenisovom turnaji, neskôr sa z nich stali priatelia. Po čase sa dali dokopy a dnes majú spolu dve deti.

Prezývku Joker dostal kvôli tomu, že rád napodobňuje iných tenistov. Už to však nerobí tak často, ako kedysi, niektorí si to vraj brali príliš osobne. V súkromí s tým však neprestal dodnes. 

Už ako malý chlapec sníval o výhre na Wimbledone. Keď sa tak stalo, chcel urobiť niečo originálne, no nenapadlo mu nič lepšie, ako zjesť trávu. Na otázku, ako chutí, odpovedal bez zaváhania – “Best freaking grass in the world”.

Jeho raňajky sú obvykle zelené džúsy, za studena lisované šťavy, smoothies, rôzne druhy ovocia, ovsená kaša, alebo chia puding.

Počas zápasov si pochutnáva na ďatliach. Podľa jeho slov majú nízky glykemický index, a tak udržiavajú ideálnu hladinu cukru v krvi.

Jeho strava je bezlepková, neosahuje mliečne výrobky, bez obsahu rafinovaného cukru a je taktiež plant-based, teda základom je rastlinná strava.

Ovláda viacero jazykov, okrem rodnej srbštiny to je angličtina, taliančina, chorvátština a ovláda aj základy španielčiny.

Novakovi dvaja mladší bratia, Marko a Djordje, tiež hrajú tenis. (No vedeli by ste si vybrať? ?)

Bratia Djokovicovci

S tenisom začal ako štvorročný, keď jeho rodičia prevádzkovali reštauráciu, pred ktorou boli tenisové kurty. Novak pomáhal s obsluhou a za odmenu mohol hrať, keď boli kurty voľné.

Zatiaľ nepremýšľa nad ukončením kariéry. Napriek tomu, že by chcel byť viac so svojou rodinou, tenis ho stále baví a určite sa ho ešte nechce vzdať.

Ak sa chcete dozvedieť viac, pokojne si pozrite celé video:

Autor: Naty

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Tenis