Sledujte nás

Futbal

Škrťoviny v Taliansku aneb jedna noha tam a druhá späť v reálnom prípade

Martin Škrtel opúšťa taliansku Atalantu už po troch týždňoch od podpisu zmluvy.

PRED:

Velikán slovenského futbalu strávil posledné tri roky ako hráč tureckého Fenerbahce, kde končil zápas často prehrou alebo rozbitou hlavou, nedajbože aj aj. Tridsať4 je vek, kedy sa nejeden kedysi hviezdny futbalista rozhodne zavesiť kopačky na klinec a ak si neotvorí spoločnosť zaoberajúcu sa predajom vecí přes net či podobných dristov, tak robí agenta alebo skauta. Maťo však v plnej miere odmietol myšlienky o užívaní si (nefutbalového) života a ako správny terminátor cítil, že návrat na trávniky bude to najlepšie, čo môže jeho nohä ešte stretnúť.

Záujem bol podľa viacerých webov od Číny cez Katar až po Glasgow Rangers, no Maťo si zvolil veľmi zaujímavé pôsobisko. Atalanta Bergamo sa v minulom ročníku prebojovala do skupín Ligy majstrov premiérovo v klubovej histórii, pričom o pár rokov budú na tento počin spomínať rovnako, ako ja na svoje posledné Áčko zo skúšky (udialo sa to, bolo to dojemné, no netreba sa ohliadať len za históriou). Všetko teda perfekt, nový klub, obranca s kvantom skúseností a odhodlaním bojovať proti najsilnejším klubom nielen talianskej futbalovej smotánky.

PO:

/troch týždňoch…/

Really? Odchod Maťa Škrtela z Atalanty po troch týždňoch je pre mňa čo sa týka jeho osoby po sympatizovaní k SMERU už druhá vec, ktorej absolútne nerozumiem. Ja viem, futbal je biznis, biznis sú peniaze, peniaze sú falošné tváre a zase dookola. Tu ale končí sranda, verný kolektív. Weby od Tuttomercato cez The Sun až po zaváramenachalupe.sb (ŠPZ Sabinova, pozn. redaktora) sa zhodujú v názore, že za VEĽMI predčasné prerušenie Martinovho kontraktu môžu zlé vzťahy s trénerom a rozdielne názory na klubovú ideológiu a hernú taktiku. Marišku belavu (zo štúrovčiny: „niečo dych vyrážajúce“, pozn.), kde sa páni nafučaní stretli? Na školskom ihrisku, v lokálnom pohostinstve alebo pri stole, za ktorým majú byť len ľudia vzdelaní, dopredu premýšľajúci a zhovievaví? Nielenže neverím, no nestavím ani šaplavý cent na to, že klubová taktika a idea sa dokázala za tri weeks zmeniť tak rapídne, že sa kvôli tomu rozväzovali kravaty, šnúrky i zmluvy. (MAMMA MIA!)

Nedovolím si obviniť, nedajbože prstom (asi ukazovákom) označiť stranu, ktorá spôsobila tento taliansky chaos, no jediné, čo ma na tom jakštakš teší, je fakt, že s trénerom Atalanty mám aspoň little bit podobné priezvisko (haha, hejteri kúšu monitory).

Nie som naklonený na žiadnu zo strán a rovnako, ako mám rád Maťa za jeho futbalovú mohutnosť, podobne podporujem bergamských ragazzov v bojoch o každý cenný bod v skupinovej fáze LM (v skupine C okrem nich aj: Mančesta Sece, Dobrodošli zo Záhrebu a Šachtar Doneck (sranda bokom).

Slovensko sa ako krajina zvnútra často hovadí sama a netreba jej ani napomáhať (viď stožiar či kulturblog), snažme sa teda o jej čo najlepšiu reprezentáciu navonok a buďme hrdí na to, kto sme a kde žijeme (hype na Timove postrehy vol.4).

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal