Sledujte nás

Timove postrehy

Postrehy (nielen) zo športového života, vol. 4

Postrehy (nielen) zo športového života, vol. 4

Návraty sú super vec. Po zime sa i lastovičky vracajú, len ľudí to v lete furt dakde ťahá. Ale to s nami tak. Vítam vás pri postrehoch number 4, septembrový kolektív.

Kysak, niečo pred ôsmou hodinou rannou, budovy s pôvodným náterom pamätajúc si režim len ticho stoja, veď čo im už ostáva. Kolorit slovenského skoro najznámejšieho železničného uzla (pre Blavákov názov rýchlika) pripomína western alebo Ulanbátar v tej horšej štvrti. Ešte keby po zemi presvišťal taký ten filmový chumáč, vyťahujem revolver, namôjdušu. Míňam pána hľadajúc šťastie na dne veľkého popolníka, Martu co idze za Heľenu do Margecanoch a nakoniec i Braňa Mojseja, cipana, ta zážitok taká cesta z Kysaku do Trnavy.

Vo vozni dám symbolicky jedenkrát Pijeme fernet cez internet a ide sa. Vlaky sa stali za ostatný rok mojim dôverným spoločníkom na repre cestách, pričom národný dopravca nikdy nesklame. Najprv ma skoro zjedol lístko-kontrolovač, potom sme z prevádzkových dôvodov zastali v pomerne fajnom uhle niekde pred Popradom, že už som len čakal, že sa ozve známy český prepitý hlas kolotočiara: Zakupujeme jízdenky zakupujeme letenky, vítá vás atrakce HaliGali. A aby toho nebolo málo, drzý steward normálne nedal dvom paniam balenú vodu len z dôvodu, že nemajú miestenku. To nemyslíš vážne, chlope. A to sme boli ešte len v Kraľovanoch.

Postrehom tohto dielu má byť z časti veľa už spomenutého, a to ľudskosť národa slovenského. Hrdosť na to, čo máme a s vedomím, že závisť z hláv človeka nespokojného (homo debilis, v slovníkoch aj homo volimSmeris) len tak nejde dostať, sa treba radovať z maličkostí, lebo aj tie raz vytvoria niečo veľké. Ďalším prípadom človeka, za ktorého sa národ hanbí, je tenista Kližan. Jeho pravdovravnosť, športová arogancia, neúcta k fair-play a nevzťah k jednému z najuznávanejších športov na svete sú pre niekoho konečne slová, ktoré chcel počuť. Vedzte, takto to nefunguje. Netreba si samozrejme len mädliť ruky na sladkých slovách, no všetko má svoju hranicu.

Ľudia závidia iným to, čo nemajú a chcú to len preto, aby mohli iní zas závidieť im. Reťazec vo forme „kto má, viac berie“ existuje aj v ríši zvierat. A otázka týždňa, kto zje koho? Nezabudnite. Inak, zápas Slovenska proti Chorvátsku bude benger roka, vo tom vole žádná. Ale o tom neskôr. Držíme palce a verme, že duel prebehne bez problémov. Kto môžete, hoďte k obedu a otčenášu jednu rakiju, len tak, pre medzinárodný pokoj.

Viete, prečo sa slobodné ženy 40plus nechcú hrať na schovávačku? Nik by ich nehľadal 🙂 (100% organic joke)

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Timove postrehy