Sledujte nás

Bojové športy

Oktagon 15: Československý zápas storočia

Dámy a páni, od MMA zápasu storočia nás delia už len hodiny. Už v sobotu večer vypukne v pražskej O2 aréne obrovská šouka s názvom Oktagon 15.

Už zajtra to vypukne! Podujatie Oktagon 15 ponúkne skutočne skvostné súboje. Celá československá MMA scéna sa bezpochyby teší na zápas Attila Végh vs. Karlos Vémola no a na zahodenie určite nebude ani súboj o titul v ťažkej váhe Michal Martínek vs. Viktor Pešta.

Végh vs. Vémola

Zápas storočia, zápas o post československej jednotky, súboj Česka proti Slovensku. Akokoľvek si už tento súboj nazvete, jedno je isté. Tento zápas sa zapíše do histórie a bude zaujímať určite každého fanúšika bojových športov v oboch krajinách. Vo vypredanej O2 aréne bude fight sledovať cez 20 000 ľudí a pri obrazovkách sa odhaduje ďalších približne 1 miliónov divákov. Toto bude turnaj, aký naše krajiny ešte nezažili.

Ak nadomnou budeš chcieť vyhrať, budeš ma musieť zabiť.

Karlos „Terminátor“ Vémola

Jasným favoritom je podľa kurzov Karlos Vémola. A veru sa niet čomu čudovať. Karlos je štyri roky neporazený a nepripúšťa si v súboji proti Attilovi nič iné, ako dvanástu výhru v rade. Terminátor, ako znie Karlosova prezývka, ide do zápasu so slovami: “Ak nadomnou budeš chcieť vyhrať, budeš ma musieť zabiť.”

Naopak Attila až tak oslnivú formu nemá. Veď z posledných ôsmich zápasov vyhral len tri. Zajtra večer bude ale všetko úplne otvorené. Attilov tréner Iľja Škondrič jasne prehlásil: “Attila je v lepšej forme, ako keď vyhral Bellator a je to opäť to zviera, ktoré ničilo jedného súpera za druhým.”

Martínek vs. Pešta

Zápas o titul Oktagonu v ťažkej, ikeď mierne v tieni prvého opísaného. Tešiť sa môžeme na nemenej zaujímavý zápas, v ktorom bude brániť hradby Oktagonu aktuálny šampión ťažkej váhy Michal “Blackbeard” Martínek. Proti nemu nastúpi bývalý UFC fighter Viktor Pešta. Pešta je podľa stávkových kancelárií jasným favoritom. Má za sebou cenné skúsenosti z UFC a hlavne aj zápasy proti kvalitnejším súperom než je Martínek. Viktor dominuje na zemi, ale v poslednom zápase na štvanici ukázal, že zapracoval aj na postoji a párkrát dobre trafil bradu Mikea Kylea. Viktor je dominantnejší v poloťažkej váhe a i keď zápasil aj v ťažkej, tak poloťažká mu určite vyhovuje viac.

Pešta dal pred zápasom jasný odkaz: „Chcem dva opasky. Teraz získam pás v ťažkej váhe a potom si pôjdem pre ten v poloťažkej.” Ambiciózne, ale prečo nie. Na druhej strane Martínkovi utieklo UFC pomedzi prsty, keď prehral svoj zápas v DWCS a priznal, že to bolo nad jeho sily a psychicky to nezvládol. V Oktagone je však neporazený, cíti sa v ňom ako doma a je pripravený podľa jeho vlastných slov brániť hradby Oktagonu a udržať si opasok ťažkej váhy.

Ako to všetko dopadne sa dozvieme už zajtra v pražskej O2 aréne. Oktagon 15 začína o 18:00, hlavná karta je naplánovaná na 20:00 a sledovať ju môžete buď na stránke Oktagonu (PPV) alebo na JOJ PLUS.


My sme @mma_v_hrsti. Ak sa vám naše články páčia, môžete nás sledovať aj na Instagrame. Ďakujeme.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Bojové športy