Sledujte nás

Anglicko

LiVARpool? Nemyslím si

Megašláger anglickej Premier League v nás zanechal množstvo emócií. Ktoré sú však oprávnené a ktoré nie?

LiVARpool? Nemyslím si

Nedá mi to, musím reagovať na množstvo tém, ktoré kolujú sociálnymi sieťami po včerajšom zápase Liverpoolu proti Citizens. Kde začať?

5′ ruka Alexander-Arnold? NIE

Azda najväčšie nedorozumenie včerajšieho večera. Pre väčšinu nezainteresovaných a laikov je to jasná záležitosť – Trentova ruka v šestnástke a penalta pre City. Takto to ale vôbec nie je. Prečo? Musíme sa pozrieť na to, čo sa stalo sekundu skôr. Padajúci Bernardo Silva rukou nasmeruje loptu priamo k Trentovi. Z následného protiútoku vsieti Fabinho nádherný „screamer“, ktorý potvrdí aj VAR. Každý profík totiž tú prvú ruku zachytil a tak není o čem, kamaráde. A ak neveríte mne, skúste si prečítať názor Marka Clattenburga.

„However, it is the arm of Manchester City forward Bernardo Silva that deflects the ball onto Alexander-Arnold and that is why, for me, play should not be brought back.“

Mark Clattenburg

Bernardo ruka

13′ Salahov gól z ofsajdu? NIE

To, čo na prvý pohľad mohlo vyzerať ako ofsajd však postavenie mimo hry určite nebolo. Neodpískal ho ani postranný rozhodca a jeho názor potvrdil aj VAR. Prečo? Nestačí si porovnať útočiaceho Salaha len s obrancom, ktorý bol pri ňom. Treba sa pozrieť aj na Stonesa v strede poľa, ktorého koleno je „posledným v hre“. A neskúšajte tu na mňa články, kde fanúšik The Blues nakreslí čiaru, ktorá dokazuje opak. Každý mierne matematicky zdatný človek vie, že 2D čiara v 3D priestore skrátka dokopy nejde.

83′ ruka Alexander-Arnold? MOŽNO

Uznávam. Ruka to bola, síce nakopnutá z jedného metra a pri tele ale platí pravidlo „každá ruka je ruka“. Takže okej. Čo mi ale nejde do hlavy je to, že hlavný rozhodca Michael Oliver stál hneď pri tejto situácii a svojím gestom jasne naznačil, že ruka to nebola. To potvrdil aj VAR. Prečo? Netuším. No sú tu na to zjavne väčší borci, ktorí sa do toho vyznajú. A ak na to máte odôvodnenie, sem s ním v komentároch. Musím ho napísať Stewovi 🙂

83′ Guardiola going insane? HELL YES

Scéna ako z Arkhamu – vytočený Pep jemne naznačuje štvrtému rozhodcovi, že mu už druhýkrát poškodil.

Šialený Pep Guardiola

Tieto, prepáčte za výraz, výlevy pokračujú aj po záverečnom hvizde, kedy ide so slovami „Thank you so much!“ na perách za Oliverom.

Čo dodať? Za mňa už len dve veci. Citizens si svojím nepresvedčivým výkonom zápas prehrali sami (Aguero vôbec hral?). A nevyhovárajme sa prosím na VAR. Skúste sa pozrieť, ako by vyzerala premierligová tabuľka, ak by žiaden video referee neexistoval. Výsledok vás možno prekvapí.

Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Prihláste sa na odber noviniek

Futbal

Reklama

Viac v Anglicko