Sledujte nás

Anglicko

Liverpool s 97% šancou na zisk titulu

Liverpool má k zisku titulu vykročené naozaj ráznym krokom.

Liverpool s 97% šancou na zisk titulu

The Reds od rieky Mersey sú už len niekoľko krokov od zisku ligového titulu, a to po dlhých troch desaťročiach. Žiaden z fanúšikov Liverpoolu to však nepovie nahlas.

Niektoré výpočty dokonca hovoria, že by si titul mohol Liverpool zabezpečiť už 14. marca v zápase proti Evertonu, čím by si zaistil najrýchlejšiu poistku titulu v histórii súťaže.

Kloppovi zverenci doposiaľ v sezóne získali 58 bodov z celkových 60 možných a týčia sa na prvej priečke s komfortným 13-bodovým náskokom navyše so zápasom k dobru. Víťazstvom nad Sheffieldom 2:0 dokonca zavŕšili ligový kalendárny rok bez prehry, čím sa stali dvanástym tímom v top 5 európskych ligách, ktorému sa to podarilo.

To sú skutočne pôsobivé výsledky. A podľa dátových analytikov z FiveThirtyEight majú momentálne The Reds 97%-nú šancu vyhrať Premier League. Predpovedajú tiež to, že sezónu ukončia s 99 bodmi na konte, čím by zaostali za rekordom ligy len o jediný bod.

Pravdepodobnosť toho, že Citizens Kloppovcov predbehnú a zabezpečia si ďaší triumf je pritom len 3%. Podľa analytikov skončia druhí so ziskom 83 bodov.

Spôsob výpočtov FiveThirtyEight nájdete na ich webe

Samozrejme sú to len odhady na základe dát a realita môže byť úplne iná. Liverpool čakajú neľahké zápasy proti Tottenhamu, Man United a Wolves, ktoré môžu razom všetko zmeniť. Avšak prípadných deväť bodov z týchto zápasov môže zvýšiť pravdepodobnosť pre Liverpool k číslam približujúcim sa k 99%.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Anglicko