Sledujte nás

Ifkine fejtóny

Doma máme fitko, časť tretia

V téme domáceho fitka sa dostávame do finále. Aké sú nesporné výhody cvičenia doma?

Doma máme fitko, časť tretia

Poskladať si poriadne domáce fitko má zmysel len ak ste naozajstní nadšenci. Stroje vás vyjdú aj na dve tisícky. Jeden vstup do fitka pritom môže stáť 2, 3, no i 5 Eur. Traja cvičební nadšenci v našej domácnosti, z ktorých každý cvičí aspoň 1 deň v týždni, tak ročne ušetrí na vstupnom vari 500, možno aj 1000 Eur a všetky naše stroje sú dávno splatené. Teraz si už len užívame…

Časť tretia: nesporné výhody domáceho fitka

Neriešiš dopravu

Pol druhej popoludní, synátor zaspal, dcérka je v škôlke. Trepať sa do mesta? Nonsens, nestíham. Zaklopem švagrovi, či je voľný domáci gym. Prikývne, zapne mi hudbu a ja mám hodinu pre seba.

Neriešiš hudbu

Už aj vám sa stalo, že ste boli vo fitku, kde vám šla na nervy hudobná produkcia? Neznášate slovenský hip-hop s šiel tam v jednom kuse? V domácom fitku to nehrozí. Chcete mať ticho? Budete mať ticho. Chcete ľudovky? Nech sa páči! Moderný popík, klasiku, oldies? Ghost River od Nightwish je jedna z najlepších k bicyklu…

Neriešiš vizáž

Prepotené tričko, prešúchané koleno na legínach… nie, to je trapas…! Houby trapas, si predsa doma! Nemusíš si robiť starosti, že niekoho pohoršíš svojím výzorom. Lebo áno, ten, kto cvičí, sa spotí. A ja sa potím hlavne na dosť hlúpych miestach…

Neriešiš poradovník

Tak, dnešný plán: benčpres, potom hrazda, hm… obidve obsadené… kurníkšopa… Nehrozí! V domácom fitku sa nemusíš úctivo pýtať Herkula, či by ťa konečne pustil k stroju.

Neriešiš hlúpe poznámky

Sú ľudia, ktorí chodia do fitka práve preto, aby sa s niekým zoznámili. No ja osobne pením, keď ma niekto vyvedie zo sústredenia pokusom o konverzáciu. Raz dávno mi jeden svalovec ťapol po zadku, kým som cvičila lýtka, a hoci to mal byť kompliment, skoro som ho švacla železom po hlave.

Neriešiš otváracie hodiny

Sú dni, kedy si na cvičenie nájdem čas až večer. Len málo verejných fitnescentier je otvorených po 21. hodine. Domáce fitko je prístupné aj o druhej v noci – keby som veľmi chcela

Neriešiš obsluhu strojov

V domácom fitku máš presne to, čo potrebuješ a s čím vieš robiť. Nemusíš maturovať nad tým, z ktorej strany sa máš postaviť k tej či onej mašine. 

Neriešiš rozpočet

Fúha, tento mesiac bola slabšia výplata, budem mať ešte na permanentku? Človeče, čo riešiš? Všetko máš už zaplatené…

Neriešiš hygienu

Áno, nejeden cvičenec si už odniesol z fitka pleseň, psoriázu či vši. Stáva sa to. V domácom fitku sú všetky bacily domáce. Pokiaľ je celá rodina zdravá a zodpovedná, nehrozí, že si po cvičení odnesiete suvenír.

Neriešiš zverstvo

Už ste si niekedy pri cvičení grgli? Prdli? Alebo sa vám stalo, že to posledné opakovanie bolo na hrane únosnosti a nezaobišlo sa bez hlasitého AAAAA…? Vo verejnom fitku vás práve počulo dvadsať, možno i viac ľudí. Doma vás počuli štyri steny (a manžel v druhej izbe, ktorý dobre vie, aké hovädo občas ste 🙂 )

Tak čo, aj vy máte doma fitko?

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ifkine fejtóny