Sledujte nás

Bojové športy

Wilder vs. Fury: Až odveta určí kráľa

Svet boxu sa dočkal. Dlho očakávaná odveta dvoch ťažkých váh je tu už o pár hodín.

Wilder vs. Fury 2

V sobotu 22. februára nás čaká dlho očakávana odveta dvoch obrov – Tysona Furyho a Deontaya Wildera.

Prvý zápas, ktorý skončil kontroverznou remízou, sme videli už viac než pred rokom a medzitým obidvaja borci stihli absolvovať 2 iné zápasy, všetky z nich dopadli pre nich víťazne. Avšak zatiaľ čo Deontay Wilder obhajoval svoj titul proti top borcom, Tyson sa postavil súperom, ktorí v rebríčku tak vysoko postavení neboli. Okrem toho mu Otto Wallin roztrhol obočie tak škaredo, že sa uvažovalo o predčasnom ukončení zápasu, čo by znamenalo TKO výhru pre Wallina. V každom prípade tento zápas Tyson zvládol doboxovať a zápas vyhral na body. Nebol to však tak presvedčivý výkon, ako sa od neho očakával. Deontay Wilder za to obidvoch protivníkov zvládol knockoutovať – Brazeala v prvom kole a Ortiza v siedmom. Vôbec nevadilo, že všetky kolá v tom zápase na body prehral, stačilo jedna dobre trafená pravačka a bolo vymaľované.

Čo môžeme očakávať od tohto veľkého zápasu č. 2? Dúfajme, že ešte lepšiu pripravenosť obidvoch borcov, keďže Wilder tvrdí, že si pár týždňov pred prvým zápasom zlomil ruku, čo mu výrazne skomplikovalo tréningový kemp. Fury sa zas len rok pred prvým zápasom nachádzal v stave, kedy pil a fetoval, vážil cez 160kg, a mentálne zdravie bolo na nule. Ak sa náhodou teda ani jeden z borcov nezranil, uvidíme ich v plnej sile, čo znamená už žiadne výhovorky.

Priebeh prvého zápasu sa dal viacmenej očakávať, Fury sa svojou obratnosťou a šikovnosťou úspešne vyhýbal Wilderovým bombám, pričom ho dokázal sám pravidelne triafať. Ako ale hovorí Wilder, môjmu súperovi treba na víťazstvo byť perfektným po celých 12 kôl, mne stačí byť na víťazstvo perfektným dve sekundy a je po zápase. Prvý knockdown nevyzeral nijak nebezpečne a Fury sa s ľahkostou pozviechal a postavil. Druhá Wilderova bomba v dvanástom kole však už bola perfektne trafená a Furyho poslala nekompromisne na zem. Každý, kto ten úder a Furyho pád videl, si musel myslieť, že už je po zápase. Ten sa však po údere, ktorý by bežného smrteľníka zabil, postavil a stihol po zvyšok kola ešte proti Wilderovi bodovať. Neskutočné. Nie nadarmo bol jeho návrat do zápasu ohodnotený ako comeback roka.

Napriek tomu, že Wilder dokázal Furyho poslal dvakrát na zem, považujem remízový výsledok tohto zápasu za krádež, keďže Fury väčšinu kôl nepochybne vyhral a zo športového hľadiska predviedol určite lepší výkon. Dnes (zajtra skoro ráno stredoeurópskeho času – pozn. redakcie) v Las Vegas to bude pre Wildera zas o jednej podarenej pravačke – nijak inak ako naštudovaním Furyho pohybov, návykov a slabín nemože tento zápas vyhrať. 

Dúfajme hlavne, že tento zápas bude minimálne tak divácky atraktívny ako ten prvý, a že víťaz tohto zápasu sa konečne stretne s Anthonym Joshuom v zápase o zjednotenie pásov ťažkej váhy.

Predpovedať víťaza zápasu je v tomto prípade naozaj ťažké, o čom svedčia aj vyrovnané kurzy na obidvoch zápasníkov. Ak si mám však vybrať, myslím si, že Fury tentokrát Wildera vyboduje a po 12 kolách bude sláviť on. Aj jeho samotný štýl je oveľa atletickejší a pre diváka atraktívnejší. Wilder, ktorý samozrejme vie boxovať, ale oproti Furymu je čaptavý, reprezentuje hrubú silu. Avšak ak sa mu podarí knokautovať Furyho a prípadne aj Anthonyho Joshuu, može sa považovať za najvačšieho knokautéra ťažkej váhy všetkých čias. História sa nepýta, koľko úderov v zápase netrafil, ale to, či padol ten jeden osudný.

Tešme sa teda na noc zo soboty na nedeľu, priatelia.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Bojové športy