Sledujte nás

Hokej

Nezmyselný titul pre Baranov

Rozhodnutie udeliť majstrovský titul pri neodohranom play-off spôsobilo v tábore fanúšikov rôzne reakcie. A tento článok je jednou z nich.

HC Banská Bystrica titul

Fanúšikovia slovenského hokeja sa dnes dozvedeli novinku – aj napriek predčasne ukončenej sezóne, kedy sa nedohrala ani nadstavba, bude udelený majstrovský titul.

Z nariadenia Ligovej rady putuje Pohár Vladimíra Dzurillu do rúk Baranov z Banskej Bystrice. Keď sa včera v médiách hovorilo o udelení ocenenia za výhru v základnej časti ligy a práve účasti v budúcom ročníku hokejovej Ligy majstrov, nemal som s tým najmenší problém. Bystricu by nedobehol Slovan ani košickí Oceliari, a tak mi to prišlo správne. Dnešná novinka ma však popravde zaskočila.

Ako sa môže označiť ktorýkoľvek tím za majstra, keď sa neodohrala najdôležitejšia časť sezóny? Časť sezóny, ktorú každý, či už hráči, tréneri alebo fanúšikovia, označujú za diametrálne odlišnú od ostatných zápasov? Kluby už ku koncu nadstavby taktizovali, šetrili hráčov práve na play-off a pripravovali sa na vrchol sezóny. Aj vďaka tomu sa Banská Bystrica uvelebila na prvom mieste, z ktorého mala začínať aj vyraďovacie boje. Tie sa však neodohrajú.

Stále sa inšpirujeme zahraničím. Chceme našu ligu povýšiť medzi tie najlepšie v Európe. Tak prečo potom ako jediní musíme udeliť titul, ktorý napajedí (verte mi, že najprv mi napadli úplne iné slová) každého fanúšika na Slovensku s výnimkou jedného mesta? Majstrovský titul sa neudelili ani v jednej lige, ktorá bola predčasne ukončená kvôli koronavírusu.

Verím, že sa v regulách ligy môže nachádzať pravidlo, ktorým si Ligová rada ospravedlní / podloží svoje rozhodnutie. Aj tak si ale nemyslím, že práve toto bolo riešenie, ku ktorému sa mali uchýliť a liať tak ešte olej do ohňa. Hokejoví fanúšikovia frustrovaní z ukončenia ligy tak dostali ešte jednu presne mierenú ranu, ktorú tak skoro nerozdýchajú.

P.S.: Neverím, že sa budú Barani z tohto titulu tešiť (update redakcie – tešia sa. 🙂 Fotky nájdete na našom Facebooku).

P.S. 2: Neporovnávajme tento „titul“ s úspechom Peti Vlhovej – tá makala a podávala výkony celú sezónu a glóbusy získala zaslúžene.

P.S. 3: Skúsme sa zamyslieť nad situáciou, že by pred zrušením ligy bola na vedúcej priečke tabuľky taká Nitra. Myslíte si, že by sa Ligová rada rozhodla rovnako?

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
1 komentár

1 komentár

  1. Marečko

    12. marca 2020 at 18:37

    Sezóna 2015/16 a 2017/18 : Titul získala BB zo 4. miesta. Čo dodať, ak je toto normálne …

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Hokej