Sledujte nás

Timove postrehy

Život spoza nugátových mreží: Nadýchni sa zhlboka

Timove rozprávanie spoza nugátových mreží pokračuje druhou časťou.

Život spoza nugátových mreží: Nadýchni sa zhlboka

Vitajte pri druhej časti seriálu o tom, čo sa skrýva pod doslova rúškom tohto neistého obdobia.

V jednom veľmi motivačnom príspevku som sa dočítal, že aktuálnu situáciu môžeme považovať ako za znak Zeme, že si musí oddýchnuť. Síce nepatrím do oddanej skupiny batikovaných ani zero waste spoločenstiev, no vyššie uvedená poznámka fakt stojí za zamyslenie. Z môjho pohľadu ide teda najmä o to, aby v nás vládne nariadenia a reštrikcie nevyvolávali strach či paniku, ale práve motiváciu a pokoj. Vymeňme pojem karanténa za oddych resp. prevencia. Skúsme si tiež uvedomiť, že panické kroky typu vykúpme aj železiarstvo, bo kto vie čo bude, sú viac kontraproduktívne nielen pre jednotlivcov, ale v tomto štádiu už pre každého z nás.

Nadýchni sa zhlboka a reštartuj myseľ. Nezatváraj samozrejme oči pred vážnosťou situácie, no zároveň otvor oči veciam, ktoré z toho môžu vyplynúť. Nezatváraj sa v hlave s myšlienkou, že ísť z domu znamená vrátiť sa s chorobou. Na čerpanie energie či čistého vzduchu vyberaj miesta, kde nielenže nepríde korona, ale kde ti aj navigačka oznámi: Prepočítavam, čo najskôr sa otočte do protismeru a zvoľte inú trasu. Zacvič si doma, prebehni cez les respektíve cez Kaufland, no tam by si si zahral žiaľ asi len chytačku (haha). Môžeš otvoriť knihu, na ktorú sadal prach a jej čítanie si odkladal so slovami, že teraz nemáš čas. Maľuj, hraj sa, skladaj origami, uč s… joj, radšej to origami. Alebo skysni pred konzolou resp. telkou ako každý študent nóbože. Konečne môžeš nič nerobiť a mamka bude na teba aj tak hrdá, jaka parádna win win situácia. Frajer/ka ťa bude ľúbiť aj o dva týždne a ak nie, určite bude chyba aj tak len v tebe. 

Daj ešte jeden nádych a pohľad z okna na prázdne ulice a nevnímaj ich ako faktor strachu, ale ako faktor zodpovednosti. 

Poradňa spoza nugátových mreží

  1. Ja som si vybral na špacírku obec, ktorú na svete nič nepreslávilo viac, jak skiblogy Stewa B. Šadaut Regetovka a tri schátrané zjazdovky (to by bol jaký názov pre knihu?). 
  2. Vo fife som vytiahol treťoligový Sunderland do Ligy majstrov, podpisy až na letisku. 

Držte sa, kolektív!

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Timove postrehy