Sledujte nás

Timove postrehy

Život spoza nugátových mreží: Kto seje hoax, žne paniku

Vitajte pri treťom karanténnom rozprávaní spoza nugátových mreží, v ktorom sa spoločne pozastavíme nad otázkou hoaxu.

Život spoza nugátových mreží: Kto seje hoax, žne paniku

Sedieť doma a zdieľať statusy neznamená sedieť doma a zdieľať voloviny. Vitajte pri tretej časti nažívania spoza nugátových mreží.

Keď sme fungovali v bežnom režime a korona bola pre nás maximálne zdrojom memečiek a mudrovania nad pivom, vtedy sa nám vonku akosi nechcelo. A teraz? Les plný, lúka plná, obchvat skoro plný, chladnička chvalabohu tiež stále skoro plná, fuh. Retrospektívou sa vraciam do prvej časti, kde som písal presne o tom, že čo ľudom zakážete alebo obmedzíte, práve to majú ambíciu robiť ešte viac. 

Prejdime však k problému, ktorý je ešte horší ako online koncert Desmodu. Hoax, rozumej šírenie nepravdivej informácie, sa v posledných rokoch rozmohol hlavne vďaka dostupnosti a sile internetu. Hlúposti, nepravdy či diplomaticky povedané nepochopených iných pohľadov je na internetoch habadej, no domotať cielene (nielen jednoduchším) ľudom hlavy s totálnymi 3,14tomosťami, to je veru zločin. Ak by si slovenskí influenceri medzi tým ničnerobením náhodou našli trochu času, mohli by v dobe kadejakých výziev začať aj takú s názvom: Označ primitíva so sklonom k hoaxom a zastrašovaniu ľudí – nominujem Blahu, Uhríka a Harabina. 

Američania sa vyloďujú o100šesť, plánujú obsadiť Európu a biť sa s Ruskom (nie Pavlom) a koronavírus je dovezený vlakom. Ja osobne v uvedenej vete vidím viac bludov, než v predvolebnom letáku otca Kollára (a to som myslel, že sa nedá). Potom ľudia nevediac čo je pravda, šíria medzi sebou strach, neistotu a kto vie čo ešte všetko. A to v čase, kedy neveríš ani vlastnej susede, áno tej, čo si ani na rúško nedovidí.  NENECHAJTE SA OJ… veď vy už isto viete čo. Informácie preverujte na viacerých zdrojoch, rozprávajte sa o situácii s ľudmi, ktorí by podľa vás mohli mať aj trošku šajnu. Alebo si zvrtnite turka, otvorte sudoku a prežite krásny večer.

Horšie ako hoaxovanie je aktuálne asi len nutné vyťahovanie osmičky, držte mi palce. A inak, niežeby som sa nejak extra počas prerušenia školy nudil, ale prečo je v ryži z Tesca 2794 zrniečok a v tej z Kauflandu 3002?

Poradňa spoza nugátových mreží

  1. Sleduj na YouTube niečo iné ako dancing cats. 
  2. Buď ohľaduplný.

Držte sa, kolektív.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Timove postrehy