Sledujte nás

Turistika

Turistické denníky: Ako bolo na Čergove?

Kto si pamätá môj predvianočný trip na Minčol veľmi dobre vie, o čom budú nasledujúce riadky.

Turistické denníky: Ako bolo na Čergove?

Kto si pamätá môj predvianočný trip na Minčol veľmi dobre vie, o čom budú nasledujúce riadky. Kto nie, nevadí. Vítam vás pri pandemicko-neurčitom období a čítaní, kolektív.

Nedeľa dvanásteho, zákaz vychádzania dodržovaný jak päťdesiatka na Krátkom rade (miestni znaaju), čo ale s načatým dňom? Odhodlanie na čergovskú prechádzku mierne podlamovali myšlienky, že aj minule mi niekto blízky tvrdil, že to leen tuu blííízko, hodinka max. V aute nemeckej výroby hrá anglická muzika od Metronomy a cesty jak v Bangladéši značia jediné, ta vitajce vof Hertníku

Malebnú obec poznám od začiatku až po… chatársku oblasť, kde od rybníka začína ďalšia edvenčr. Cesta z dediny k čergovskej chate je síce z drvivej väčšiny pokrytá asfaltom, ale našťastie toto je môj blog a tak to môžem otočiť aj na vážnejšiu turistickú tóninu. Jeden by povedal, že hoďkadvadsať do kopca po takom povrchu paradzina, ale nie, ak ste v minulosti riešili kolenné záležitosci. Cestou hore stretávame tri motýle, jednu famíliu a ja dúfam, že mi hore ujo predá aspoň radler.

Pri chate život, ľudia, partie, rodiny, dediny, zveriny, všetko. Oddych a čvirikanie striedajú dialógy typu: „Laaci, tebe alko či nealko? Laciho zaváhanie „Taže aaalko, haha,“ dodal oponent. Vypijem dvakrát radler nulacelanula, pobafkam jak sa na pravého astmatika patrí a pomaly sa zbieram dole zamýšľajúc sa nad faktom, že z 45plus ľudí hore som mal rúško ja, moja mamka a to bolo asi tak všetko. Tak ako píšem vyššie, zákaz a opatrania platné jak 50 na krátkom.

Tým schopnejším v numerách netreba bližšie popisovať, koľko zastávok si po tých radleroch vyžiadalo klesanie k základnému táboru. Suma sumárum – 11,5 kilometřov, s pauzou nejaké tri hoďky a zas super pocit, že som niečo pre seba spravil, hejheej, super pocit. A tým chlopcom na 4kolkách by som zobral aj bonusovú kartu do pantarej, to len tak do dodatku. 

Po výletoch do prírody neuznávam seba, ale ľudí, ktorí sú so mnou a musia počúvať moje dudranie. Ste super, diki. To len tak do dodatku číslo dva. 

Držte sa kolektív.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Turistika