Sledujte nás

Futbal

Messi v podpätkoch: Dal by 20 gólov za sezónu?

PredstavMESSI, že Messi vymení kopačky za topánky s vysokým opätkom. Ako by vyzeralo jeho gólové konto na konci sezóny?

Messi v podpätkoch: Dal by 20 gólov za sezónu?

Úvahy z kategórie nereálnych ba až šialených pokračujú s Lionelom Messim a podpätkami.

Timo

Predstava jak lusk. Messi s jeho kto vie akým účesom, s pohľadom autistu-génia a odetý vo farbách Blaugranas si šteľuje loptu na penaltový puntík. Čo tam nesedí? Pod lýtkovým najškaredším tetovaním, aké som kedy videl, sa vyníma obuv, v ktorej by ženské futbalové reprezentantky neprešli ani k oltáru. A čo, veď fantázii sa Medzev (haha, medze) nekladú. Otázka však znie, premení ostrieľaný Leo pokutový kop, respektíve dá ďalších 19 gólov v podpätkoch? A viete čo, dá. Argentínsky GOAT (glosa o absurdných topánkach) v kariére už stovkykrát potvrdil, že žiadna lopta nie je stratená a žiadna šanca zahodená, kým Messi nepovie. A navyše, ako pravel klasik, futbal sa hrá hlavou, nohä sú len bonus. Rozumeli sMESSI?

Ifka

Pri riešení tejto otázky musíme vziať do úvahy niekoľko faktorov.

Typ topánok: 10 a viac cm opätky majú sandálky, lodičky (viete vy vôbec, gentlemani, aký je medzi nimi rozdiel?), aj také tie vysoké čižmy (najmä z dielne Cindy Crawford). Zatiaľ čo prvé dva typy umožňujú voľný pohyb členku (a zároveň zvyšujú riziko, že si ho vyvrtnete), tretí typ drží nohu ako v sadre. V praxi to znamená, že ak športovec musí pri výkone použiť členok, použije veľké H a malé ovno. Jedny také mám, aj by som mu požičala, no obávam sa, že veľkosť 37 ani náhodou neobuje.

Typ opätkov: áno, bavíme sa o naozaj vysokých „štekľoch,“ no ani tie nie sú všetky rovnaké. Klasické tenké „ihličky“ majú zákernú vlastnosť – strašne sa zabárajú do hliny. Náš majster futbalu by zrejme skončil s pätami zaborenými do zeme, zrejme by sa aj vykotil dozadu. A až by trafil loptu, tak by poriadne pooral drahý anglický trávnik. Druhá možnosť sú „platformy“ (pozrite si nejaký koncert kapely Kiss, oni to nosia všetci). Sú o poznanie stabilnejšie, no aj poriadne ťažké. (Jedny som nosila ešte na strednej, boli super, akurát strašne páchli) Pri hre s takýmito „concrete shoes“ by musel poriadne prepočítať silu, akú musí dať do každého úderu.

Čo vlastne myslíme tým dávaním gólov: nuž, opäť sú tu dva možné scenáre. Ten prvý: niekto privezie gentlemana na opätkoch až k lopte, hoci aj na invalidnom vozíčku, aby sa cestou nezabil a neponičil trávnik. Ten by sa posnažil vstať, nezaboriť sa, nezabiť sa a kopnúť. Na prvý raz by to možno nedal, no niekto s takým veľkým platom, egom, trofejami, skúsenosťami a talentom by sa to určite naučil. Druhý scenár, pri ktorom rátame s aktívnym pohybom po ihrisku – NIE. Na opätkoch nedokážete byť ani zďaleka takí rýchli ako v bežnej športovej obuvi. Jednak by nestíhal, a jednak by ho do piatich minút brala záchranka pre zranenie – a teraz by ani nebolo filmované. 

Samo

Dze co jak? Toto je sci-fi, za ktoré by sa nehanbil ani samotný Jules (ale Timo, bravó za nápad). Úprimne si však nemyslím, že by Leo dokázal na mäkkom trávniku odbehnúť čo i len 10 metrov v plnej rýchlosti, nie to ešte driblovať s loptou a nasúkať do súperovej bránky spomínaný počet gólov. Samozrejme za predpokladu, že doma netrénuje v manželkiných štekloch. Ak si vytvoríme ideálnu situáciu, že je Lionel sám na tréningovom ihrisku a proti nemu je len svätyňa s jej strážcom, viem si predstaviť, že by sa úspešnosť tohto futbalového génia blížila k sto percentám. Ale v zápase? Uf, to si nedokážem ani len predstaviť…

A čo myslíte vy? Vaše názory očakávame v komentároch pod článkom.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal