Sledujte nás

Futbal

5 kľúčových faktov, ktoré sprevádzajú reštart nemeckého futbalu

Nemecká Bundesliga je späť. To, na čo je ale potrebné myslieť pred jej reštartom, nám priblíži Timo.

5 kľúčových faktov, ktoré sprevádzajú reštart nemeckého futbalu

Nemecká najvyššia súťaž hlási ako prvá návrat na scénu. Od tohto víkendu sa znova rozbehne futbalový kolotoč veľkej kvality a boja o cenné body. Čo však treba vedieť ešte predtým, než to celé vypukne? BROsport.sk predstavuje zásadných 5B. A samozrejme vítam kolektív. 

#5 Bezpečnostné opatrenia 

Je to tu, drahí priatelia. Nemecká futbalová elita sa vracia na trávniky. Síce pred prázdnymi tribúnami, ale ako sa hovorieva – lepšie jak s drôtom do oka. V tomto prípade oveľa lepšie. Nemecká vláda a zdravotnícke zodpovedné orgány by však nespustili túto šou len tak. Posledných 9 respektíve 10 kôl Bundesligy sa bude odohrávať za prísnych bezpečnostných opatrení. Všetky tímy sú týždeň pred prvým zápasom izolované v takej dá sa povedať karanténe. Všetci hráči, tréneri aj členovia organizačného tímu podstúpili lekárske testovanie a samozrejmosťou bude aj meranie telesnej teploty pri vstupe na štadión. Na podujatí bude môcť byť maximálne 300 osôb, pričom novinkou je až päť možností striedania počas zápasu. Ako potvrdil nemecký futbalový zväz, z 1724 testov v kluboch bolo len 10 pozitívnych na koronavírus. 

V sobotu 16. mája sa v tradičných časoch odohrá šesť zápasov, pričom formát hracieho dňa v Nemecku pokračuje nemenne aj zápasmi v nedeľu a záverečným duelom v pondelok večer. 

#4 Boj o záchranu 

Zostupu sa takmer určite nevyhne Paderborn, ktorý okupuje samotný spodok tabuľky so 16 bodmi na konte. Len o dva body viac má Werder, ktorého prípadný odchod spomedzi elity bude znamenať veľký prestupový ošiaľ, keďže Zelení majú v kádri mená ako Pavlenka, Klaassen, Eggestein či Rashica. Barážové 16. miesto aktuálne patrí Dusseldorfu s 22 bodmi, no v ohrození sú aj Mainz (26 bodov) či Augsburg (27 bodov). Je však ťažko predpovedať, v akej forme a nastavení sa vrátia menovaní outsideri na ihrisko, čo tohtosezónny boj o titul môže ešte poriadne zamotať. 

#3 Bitka o európske poháre

Sen o ceste do Európy je aktuálne jednou z najžiadanejších záležitostí aj mimo futbalového spektra. O Európsku ligu sa bude v závere tejto sezóny biť viacero klubov, ktoré v tabuľke oddeľuje poväčšine len najtesnejší bodový rozdiel. Momentálne sú na pozícii zaručujúcej EL piaty Leverkusen a šieste Schalke. Pod nimi je však trio FreiburgWolfsburgHoffenheim, ktoré určite po návrate na trávnik nebude skladať zbrane. 

Čo sa týka Ligy majstrov, tam to tiež nie je ešte úplne rozhodnuté. Leverkusen má pred Schalke 10 bodový náskok a na štvrtý Monchengladbach stráca len dva body. Farmaceuti sa teda budú snažiť primárne o Ligu majstrov a to aj z dôvodu, aby sa pokúsili udržať si hviezdneho Kaia Havertza. Lipsko, Dortmund a Bayern by o svoje miestečko v Lige majstrov už prísť nemali, tých však trápia iné veci – tie titulové. 

#2 Bayern si pôjde pre titul 

Bavori majú na čele tabuľky štvorbodový náskok, no v záverečných deviatich kolách ich čaká aj Dortmund či Monchengladbach. O titulovom tanieri však stále snívajú aj žltí Haalandovco-Sanchovci a to úplne oprávnene, keďže 4 body nie sú ani zďaleka rozhodujúcim ukazovateľom. 

Dá sa však povedať, že nikto z prvej štvorky (Bayern 55, Dortmund 51 , Lipsko 50, Gladbach 49) nie je vylúčený z tzv. title race. V Dortmunde však platí mnou už veľakrát omieľané – pokiaľ ich povedie Favre, veľkej radosti sa nedočkajú. A tak to bude. Ostatní doplatia na stratu bodov proti papierovým trpaslíkom a Bayern sa v posunutom termíne bude tešiť z ôsmeho titulu v rade. 

#1 Bundesliga ako odrazový mostík svetového futbalu? 

Návrat popredného futbalu je obrovským krokom vpred nielen po športovej stránke. Je to záležitosť, skrz ktorú sa môže pomaly konštatovať, že korona /nateraz/ prehrala. Model nemeckej Bundesligy bude určite rozhodujúci ukazovateľ aj pre ostatné súťaže, ktoré ešte plánujú reštart. Najdôležitejšie je, aby ostali všetci zúčastnení zdraví a aby sme sa mohli znova tešiť z radosti a náboženstva zvaného futbal. 

Prvé zápasy Bundesligy odštartujú v sobotu (16.5.2020) od 15:30 a sledovať ich bude možné na kanáloch DIGI Sport. 

Držte sa kolektív. 

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal