Sledujte nás

Ženský kútik

Syndróm vyhorenia P.S.

K predošlému článku by som chcela dodať ešte krátke post scriptum o tom, ako syndróm vyhorenia ovplyvňuje môj ustavičný boj s nadváhou.

K predošlému článku by som chcela dodať ešte krátke post scriptum o tom, ako syndróm vyhorenia ovplyvňuje môj ustavičný boj s nadváhou.

Totiž odkedy som „ľahla popolom vyhorenia“, ovplyvnilo to môj život celkovo. Ako by som celkom vyhasla. Chýba mi odhodlanie, nadšenie, s ktorým som sa do tohto svojho večného boja púšťala predtým. Je ťažké robiť niečo, nech sa to týka čohokoľvek v živote, keď chýba motivácia a pevná vôľa. Keď zhasne iskra.

Už sa tým zaoberám pridlho, už sa dlho skúšam vyhrabať, no stále zlyhávam a padám. Motám sa v nejakom divnom kruhu a neviem z neho von. Už ma unavuje stále na to myslieť, navyše s vedomím, že cesta k vytúženému cieľu je zarúbaná (rozumej dlhá a náročná) a že ma to bude stáť veľa síl, ktoré zrejme ani nemám. Rozmýšľala som o tom x-krát a mám pocit, že neexistuje nič, čo by ma nakoplo a reštartovalo. Battery off. 

Ovplyvňuje to moje opakované pokusy chudnúť, ale aj všetky ostatné veci v živote. Som učebnicový príklad prokrastinácie, bohužiaľ.

Stále sa pokúšam v sebe nájsť nejakú tlejúcu iskričku, ktorú by som mohla rozdúchať. A aj keď v tomto hľadaní každý deň zlyhávam, zatiaľ to nevzdávam. Nechcem to vzdať. Lebo život bez entuziazmu je len taký vyschnutý pomaranč bez šťavy. Len také prežívanie, spočiatku s čakaním na lepšie zajtrajšky a neskôr už aj tá nádej vybledne.

Aj preto som sa rozhodla napísať pre vás trošku osobnejší článok o syndróme vyhorenia a o jeho fatálnych následkoch. Je neskoro plakať nad rozliatym mliekom, treba dbať o to, aby sa to mlieko nerozlialo. Poučte sa z mojich chýb a chýb mnohých iných ľudí, nerobte vlastné. PRACUJTE S MIEROU, oddychujte, smejte sa, športujte, meditujte. A mne držte palce..

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Ženský kútik