Sledujte nás

Ifkine fejtóny

Ale sme vás dobehli, časť šiesta

Myslíte si, že už viete o predávaní produktov na chudnutie, cvičenie a krásu všetko? Omyl! Čaká nás kľúčová časť…

Ale sme vás dobehli, časť šiesta

Myslíte si, že už viete o predávaní produktov na chudnutie, cvičenie a krásu všetko? Omyl! Čaká nás kľúčová časť…

Stratégia č. 6: Garancie kvality

Na odlíšenie zrna od pliev je dôležité poznať jeden zásadný pojem.. 

Väčšina produktov na chudnutie je definovaná ako „zdravotnícka pomôcka.“ Nie liek. Rozdiel je jednoduchý: liek podľa zákona musí obsahovať účinnú zložku. Pomôcky, v krutom zmysle slova, nemusia – hlavne, aby nijako neuškodili. 

A tu je presne kameň úrazu. V reklame na krém proti bradaviciam sa doslova hovorí, že „pri pravidelnom používaní môžu bradavice odpadnúť.“ Môžu. Nemusia. Ak teda nezaberú, ako klient nemáte žiadnu páku. V prípade sťažnosti vás odbijú s tým, že vám predsa nesľúbili, že to zaberie. Krém je zdravotnícka pomôcka, nie liek. Zdravotnícke pomôcky si kúpite kdekoľvek, lieky iba v lekárni – a tie naozaj účinné iba na predpis. 

Môže sa vám stať, že natrafíte na garanciu v podobe klinickej štúdie, výskumu v laboratóriu a podobne. Nechcem byť nespravodlivá, no účinok „substancie x“ na tuk je v Petriho miske trocha iný ako po jeho spracovaní tráviacim traktom. V labáku by uspel aj hociktorý saponát – veď predsa rozpúšťa tuk – no nikto vám ho neradí piť, ani si ním mazať stehná a pupko. (Hm, skúsime? 🙂 )

Mnohí tréneri, ktorí ponúkajú svoje cvičebné programy (a platí to aj pri cvičebných strojoch ponúkaných v teleshoppingu), pridávajú do ponuky upozornenie: skôr, ako začnete cvičiť, poraďte sa so svojím lekárom. Dáva to zmysel. Náhodou si pri tom hopsaní preťažíte kríže. Čo potom? Pokiaľ ste nemali predošlé schválenie od lekára, že cvičenie je pre vás bezpečné, ste znova na nule (a na nemocničnom lôžku). 

Tí naozaj seriózni ponúkajú záruku vrátenia peňazí. To sa mi zdá fér. Teda… pokiaľ máte istotu, že tú stránku nájdete na nete aj o mesiac. V prípade jednorazových reklamných stránok to neplatí. Pokiaľ si chcete byť istí, vyčkajte s kúpou pár týždňov. Na stránke seriózneho trénera s dlhoročnou praxou bude jeho kniha prístupná aj o mesiac. A vy si zatiaľ rozmyslíte, či ju naozaj chcete.

Dobrým ťahákom garancie kvality sú aj pojmy „eko,“ „bio,“ alebo „fitness.“ Nemám nič proti doplnkom výživy, aj my máme doma pár mechov proteínov, vitamíny a podobne. No v dobe, kedy je tak veľmi moderné oháňať sa ekológiou, nič tak nezaberie ako tvrdenie, že práve váš produkt je z tých najčistejších surovín, bez farbív, bez rastlinných olejov, ideálne, ak kvôli nemu nebol vyrúbaný ani jeden strom a neznečistila sa ani kvapka vody. Veď všetci chceme byť eko, bio a fitnes, nie? Nehovoriac o tom, ako parádne vyzerajú nálepky typu „GMO free,“ „vegan“…

No a posledná, hoci zásadná poznámka pod čiarou pri väčšine produktov na chudnutie a cvičenie. Fungujú ako súčasť vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Preložené do reči pospolitého ľudu: ak budete žrať ako prasa a celý deň ležať na gauči, drahý balíček CLA vám nepomôže. Mám to vyskúšané. 

Poučenie z dnešnej časti: pri výbere produktu sa nedajte oklamať krásnymi rečami. Zázračné lieky neexistujú. Ide predsa o vaše zdravie – a aj o peniaze.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ifkine fejtóny