Sledujte nás

Anglicko

Červení sa konečne dočkali

Klopp Klopp, zvládli sme to, titul je doma. You’ll Never Walk Alone.

Červení sa konečne dočkali - Liverpool

Haters gonna hate, Citizens gonna cry a Gary Neville sa už čoskoro odsťahuje na Papuu. Nič to však nemení na tom, že Liverpool sa stal víťazom tohto ročníka Premier League.

Dlhé 30-ročné čakanie na titul sa konečne skončilo a na toto víťazstvo sa len tak nezabudne. Nielen kvôli spomínanému nekonečnému čakaniu, ale aj kvôli faktu, že The Reds získali titul v rekordne krátkom čase. Čaká ich totiž ešte 7 ligových stretnutí, pričom pokorený rekord držal Man United (2000/01) a Man City (2017/18) s piatimi zápasmi k dobru. Paradoxne sa však Liverpool teší z triumfu najnejskôr zo všetkých odohratých sezón. Dikes, kovid.

Okrem rekordov ako najrýchlejšie získaný titul alebo najväčší náskok na čele ligy ostáva v hre ešte niekoľko zaujímavých zápisov do histórie. Azda najviac sa hovorí o rekordnom bodovom zisku alebo o najväčšom počte výhier v sezóne. Myslím si, že ešte zopár rekordov tento liverpoolsky tím pokorí, čo len všetkých utvrdí, akí výnimoční hráči sa tam stretli.

Samozrejme, že som si ako verný fanúšik Liverpoolu predstavoval zisk titulu úplne inak. Plný Anfield, vybičovaná atmosféra a ďakovačka pred euforickým The Kop. Rok 2020 však nie je taký, na aké sme zvyknutí. To je ďalší dôvod, prečo si tento ročník ktorejkoľvek súťaže budeme pamätať ešte veľmi dlho.

Osobne som si myslel, že City včera zvíťazí, a to aj napriek vtipným Pepovým hláškam, že nedeľný pohárový zápas má pre nich vyššiu prioritu. Sure. Chelsea však ukázala bojovnosť a chtíč po bodoch potrebných na Ligu majstrov. Liverpoolski hráči sa tak tešili z titulu z pohodlia svojich domovov.

Budúci štvrtok sa mohlo na Etihade rozhodovať o titule v priamom zápase. Namiesto toho tam však The Reds prídu ako novopečení majstri a naplno si vychutnajú uličku slávy alebo guard of honour ak chcete. Nebudem klamať, bude to fantastický pocit.

Klopp Klopp, zvládli sme to, titul je doma. You’ll Never Walk Alone.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Anglicko