Sledujte nás

Ostatné športy

Adrenalínové kilometre na závodnom okruhu

Na okruhu som jazdil po prvýkrát v živote. Slovakia Ring mi však poskytol zážitok, na ktorý tak skoro nezabudnem.

Adrenalínové kilometre na závodnom okruhu - Slovakia Ring

O 11:30 sadám v Košiciach spolu s mojou drahou snúbenicou do Mazdy a do Wejzu hádžem smer Michal na Ostrove. Že čo, kde? Čaká ma dlhá cesta naprieč Slovenskom s konečným cieľom zvaným SLOVAKIA RING.

Áno, hádate správne. Takmer 5 hodín za volantom, aby som mohol odjazdiť šesť skrátených kôl s dĺžkou cca 2,6 km na národnom pretekárskom okruhu v Orechovej Potôni. Môže sa to zdať zvláštne, no chystám sa využiť skvelý darček na promócie (ďakujem O&T) a za volantom Porsche 911 v úprave GT3 zdolať nejaké tie okruhové kilometre. 6 valcový boxer motor s výkonom 350 koní a maximálkou 290 km/h je dostatočná motivácia. 

Po úvodných prípravách a naozaj strohom slovnom zaškolení si odstojím takmer hodinku pred pit stopom, kým odjazdia aj ostatní záujemcovia. Tí však prevetrali formuly Masters či Mustang GT, a ja tak čakám, kým príde rad na mňa. Následne sadám do doposiaľ najvýkonnejšieho vozidla, ktoré som mal tú česť šoférovať.

Poloautomatická prevodovka mi poskytuje dostatočnú voľnosť a a zároveň pocit istoty pri ovládaní vozidla. Prvé kolo je síce zahrievacie a o tom, aby som našiel ideálnu stopu do každej zákruty, no do tých ďalších si už verím stále viac a viac. Dve rovinky (z toho jedna s miernym nadjazdom) poskytujú priestor na rýchlosť okolo 200 km/h, do ktorej sa ma snaží vyhecovať vedľa sediaci inštruktor. Ohlušujúci zvuk motora v otáčkach niekde pri 6500 spôsobuje to, že srdce mi ide takmer vyskočiť z hrude. Krásny pocit.

Šesť kôl mi ubehlo ani sám neviem ako. Každý jeden meter a každú zákrutu som si ale vychutnal naplno. Som si takmer istý, že sa tu ešte niekedy vrátim. Až teraz totiž chápem slová o tom, aké je okruhové závodenie návykové.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ostatné športy