Sledujte nás

Anglicko

Marek, si borec! aneb ako Slovák vychytal postup do PL

Fulham je po ročnej odmlke späť v najprestížnejšej futbalovej súťaži sveta. Dokázal to aj vďaka slovenskému brankárovi Marekovi Rodákovi.

Marek Rodák - Fulham

Fulham je po ročnej odmlke späť v najprestížnejšej futbalovej súťaži sveta. Čo však hreje pri srdiečku najviac je skutočnosť, že to dokázal aj vďaka slovenskému brankárovi Marekovi Rodákovi. Marek, klobúkom dole!

Druhá anglická liga sa niekedy môže zdať ako reklama na YouTube – dlhá a nezaujímavá. Verte tomu, 46 náročných kôl proti kvalitným mužstvám aj proti okopávačom prvej triedy. Fulham vypadol z Premier League a po štarte sezóny 19/20 sa v jeho druholigovom kádri objavil aj náš brankár Marek Rodák. Marek síce spočiatku plnil rolu náhradníka, no dá sa povedať, že od novembra 2019 mu patrí pozícia neohrozenej jednotky. Za nedávno skončenú sezónu dokonca získal ocenenie za najlepšieho brankára druhej najvyššej anglickej ligy.

V druhej lige odchytal Marek 33 kôl s bilanciou 14 čistých kont, čo je na mladého (23) gólmana veľmi slušná štatistika. „The Cottagers“ aj s košickým r(R)odákom v bráne museli okrem 46 kôl odohrať ešte play-off o postup, pričom v dvojzápase sa najprv zbavili Cardiffu (3:2) a v utorkovom finále na veľkolepom, no prázdnom Wembley si to rozdali s Brentfordom. Zápas rozhodol dvojgólový Joe Bryan (105. a 117 minúta), pričom Brentford gólom zo 123. minúty už len upravil skóre na konečných 2:1 pre Fulham.

Je to tak, dámy a páni, kupujte nové televízore – Slovakistan má vo veľkej Premier League dvoch brankárov. Heca Dúbravku tak doplní Marek Rodák, ktorý si v tomto ročníku určite vytvoril silnú pozíciu v kádri a očakáva sa, že londýnsky klub mu dá dôveru aj v ďalšej sezóne už aj proti tým najlepším klubom sveta.

Marek, ešte raz veľká gratulácia a pamätaj, dobre ši zrobil!

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Anglicko