Sledujte nás

Hokej

Oceliarom sa začína rysovať káder

Hrozbu absencie v Tipsport lige Oceliari zažehnali a začali s predstavovaním mien do novej sezóny.

Oceliarom sa začína rysovať káder

AKTUALIZOVANÉ. Po obrovských finančných a existenčných problémoch začína HC Košice postupne odhaľovať mená hráčov na najbližšiu sezónu.

Azda najväčšiu radosť priniesla fanúšikom správa, že sa v nových oranžovo-čiernych dresoch predstaví tretí najproduktívnejší hráč poslednej sezóny – Michal Chovan. Ten mal podľa jeho vlastných slov viacero ponúk od ostatných slovenských klubov a riešilo sa aj zahraničie. O jeho zotrvaní v tíme Oceliarov nerozhodli financie, ale skôr spokojnosť s komunikáciou a stotožnenie sa s víziami klubu z východného Slovenska. Dá sa predpokladať, že pôjde o jednu z hlavných posíl tímu v nadchádzajúcej sezóne.

Druhým podpísaným hráčom je košický odchovanec s bohatými skúsenosťami, Tomáš Slovák. Športový riaditeľ a šéftréner mládeže Jan Šťastný sa vyjadril takto: „Od začiatku komunikácie s Tomášom sme boli ústne dohodnutí na ďalšej spolupráci. Tomáš je košický odchovanec a situácia okolo klubu mu nie je a nebola ľahostajná. Verím, že sa stane hráčskym mentorom pre našich mladých hokejistov a pokúsi sa vedľa seba vychovať svojich nasledovníkov, ktorí pôjdu v jeho šľapajách a naviažu na skvelú kariéru, akú prežil práve on.“

?? Tomáš Slovák bude i naďalej obliekať košický dres. ??Košický odchovanec s bohatými skúsenosťami bude oporou…

Uverejnil používateľ HC Košice (oficiálna stránka) Utorok 11. augusta 2020

Svojmu materskému klubu ostáva verné aj ofenzívne duo Oliver Jokeľ a Filip Vrábeľ. Obaja útočníci majú obrovský potenciál zlepšovať sa, k čomu túto sezónu pravdepodobne dopomôže aj väčší ice-time.

Mená podpísaných hráčov predstavuje HC Košice na svojich sociálnych sieťach a aktuálne sa k nim pridal aj útočník Juraj Milý. Ten rovnako v minulej sezóne obliekal dres Oceliarov. Jan Šťastný: „Juraj je veľkým bojovníkom s hernou kvalitou a je to typ, aký v tíme potrebujeme. Záujem o pokračovanie v oranžovo-čiernom drese prejavil ihneď aj za neľahkých a neistých podmienok, za čo mu, ako aj ostatným chlapcom ďakujem.“

Len pred malou chvíľou klub oznámil ďalšiu posilu – do dresu HC Košice sa po troch sezónach vracia skúsený obranca Radek Deyl. „Je to super pocit vrátiť sa do Košíc, aj keď v nie najľahšej situácii. Črtá sa tu ale skvelá partia, a tak sa už neviem dočkať, kedy sa dostaneme na ľad,“ vyjadril sa Radek. Deyl je hráč, ktorého fanúšikovia určite privítajú s otvorenou náručou. Prichádza totiž obranca, ktorý s Košicami vyhral 4 majstrovské tituly a posledný rok bol kapitánom tímu Nice vo francúzskej súťaži.

Radek Deyl - HC Košice

Prvou ofenzívnou posilou HC Košice sa stal Martin Réway. 25-ročný útočník sa spod Tatier sťahuje do metropoly východu a v nasledujúcej sezóne tak bude obliekať oranžovo-čierny dres. „Som veľmi šťastný, že som sa stal súčasťou tohto mladého ambiciózneho kádra, ktorý Košice skladajú. Veľmi sa teším na spoluprácu s Honzom Šťastným, keďže sa s ním poznám v podstate od mlada, keď ma viedol v HC Slavia Praha,“ vyjadril sa Martin. Réway klub kontaktoval ako prvý a ten mu dal príležitosť. Športový manažér Jan Šťastný verí, že pokiaľ bude Martin zdravý, môže tímu výrazne pomôcť.

Len za dnešný deň (streda) bola teda predstavená pätica hráčov a môžeme očakávať, že prídu ešte ďalšie zaujímavé mená. Zatiaľ to však určite nevyzerá, že Oceliari budú v lige len do počtu, a to je len dobre.

Update štvrtok 13. august

Klub vo štvrtok ohlásil príchod ďalší posíl. Pozíciu brankárskej jednotky bude zastávať Jakub Sedláček – gólman s bohatými skúsenosťami z KHL, ktorý v posledných dvoch sezónach pôsobil v Sparte Praha. „Do Košíc sa už veľmi teším, pauza bez hokeja bola dlhá. Teším sa na nových spoluhráčov, myslím, že sa tu črtá veľmi perspektívny tím. Košice sú stále slovenským veľkoklubom so skvelými fanúšikmi a už sa neviem dočkať, kedy ten kolotoč začne,“ vyjadril na klubových sociálnych sieťach Jakub.

Po ohlásení skutočne kvalitného brankára naberá potrebnú kvalitu aj obrana Oceliarov. Dres HC Košice bude totiž aj v nasledujúcej sezóne obliekať najproduktívnejší obranca minulej sezóny (3 + 17) s najviac odohratými zápasmi, David Růžička. David mal nielen výbornú produktivitu, ale bol výraznou oporou v obrane a nebál sa ani osobných súbojov.

O ďalších posilách HC Košice vás budeme informovať.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Hokej