Sledujte nás

Futbal

Merčiak: Je to absurdné, smiešne a ponižujúce

Na otázku k téme Slovan Bratislava na Faerských ostrovoch sa exkluzívne pre BROsport.sk vyjadril Marcel Merčiak.

Fanúšikovia Slovan Bratislava

Maďari v 50. rokoch, Holanďania v 70. rokoch a Španieli v minulom desaťročí posunuli vývoj futbalu a nikdy by som nečakal, ze sa to podarí aj Faerským ostrovom.

Čítam články našich médií, v ktorých sa vyjadruje aj faerská strana a nestíham sa čudovať. Pán Géza Turi, tréner brankárov Klaksviku, sa chystal na preložený zápas s takou intenzitou a koncentráciou, že ani nevedel, kde sa v piatok o šiestej v čase výkopu nachádzajú hráči Slovana. Všetci na Faerských ostrovoch a mnohí z nás na Slovensku vzdialenom 3 500 kilometrov sme to vedeli, ale on, ktorý bol priamo tam, to nevedel. Si predstavte.

S úžasom som si prečítal článok s faerským novinárom. Pán Sigurjon Einarsson nám nezabudol pripomenúť vyspelosť faerského zdravotníctva, nekorupčnosť spoločnosti na 52-tisícovom ostrove a vyjadril počudovanie nad neochotným prístupom Slovana! Tak klub nášho majstra bol natoľko neochotný, ze vyslal na Faerské ostrovy aj druhú výpravu. V prvej mal 18 zdravých hráčov, ktorí mali negatívne testy doma aj vonku a predsa nemohli hrať. Celkovo mal 33 zdravých hráčov z 34 a aj tak sa nehralo. Čítam, že časť výpravy porušila hneď v prvý deň v pondelok karanténu tým, že išla na prechádzku a nezostala na hoteli. Ako je potom možné, že v pondelok popoludní bolo Slovanu umožnené trénovať na štadióne?

Je evidentné, že najsilnejším hráčom v tomto zápase boli faerské úrady. Je to prvý zápas v histórii európskych súťaží, ktorý sa skončí za zeleným stolom UEFA kontumačnou výhrou domácich nie potom, čo došlo k porušeniu futbalových pravidiel na ihrisku alebo hľadisku, nie potom, čo bol zápas prerušený či nedohratý na základe rozhodnutia UEFA, ale potom, čo mu zabránili miestne úrady.

Je to absurdné, smiešne a ponižujúce.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal