Sledujte nás

Futbal

5 pretože: Prečo chce Lionel Messi odísť z Barcelony?

Najhorúcejšou témou posledných dní je avizovaný odchod Messiho z katalánskeho veľkoklubu. Ktoré fakty ale hovoria za tento krok?

5 pretože: Prečo chce Lionel Messi odísť z Barcelony?

Lionel Messi chce opustiť Barcelonu. Je to vôbec reálne? Samozrejme, veď je to len vec zvyku. Vítam kolektív pri druhej časti seriálu 5 PRETOŽE, v ktorej sa pozrieme na dôvody hovoriace v prospech Messiho odchodu.

1. Pretože zmena je jednoducho potrebná. Či už vymeníte topánky, dovolenkovú destináciu, auto či klub v miliardárskom futbalovom biznise, na každého príde po istom čase chuť po zmene. Messi je dokopy v štruktúrach Barcelony už 20 rokov, pričom v prvom tíme figuruje už od roku 2005. Zmena prostredia mu môže pomôcť nielen k ďalšiemu osobnostnému rozvoju, ale tiež k nazbieraniu ďalších životných skúseností či zážitkov.

2. Pretože stagnácia je strašná vec. Messi v Barcelone stagnuje a o tom ani nebudeme diskutovať. Tímová hra stojí na jeho individuálnych výkonoch, čo je zároveň super pre Barcu aj jeho štatistiky, ale zas aj to sa raz preje. Každý si je vedomý vzájomnej závislosti Messiho na Barcelone a naopak, no pravdou je, že Katalánci už akoby nemajú Leovi čo ponúknuť.

3. Pretože v živote športovca je jednou z kľúčových ťažných mechanizmov práve výzva. Nový challenge, ktorý ponúkne opätovnú chuť dať do toho 120%. Messi už dlhšiu dobu pôsobil na ihrisku aj mimo neho dojmom, že mu chýba impulz. Ten určite príde v ešte neznámom novom klube.

4. Pretože si chce určite dokázať, že je najlepší hráč sveta. Barcelona prechádza ťažkým obdobím a klub nie je nastavený na dominanciu. Prišiel nový tréner, pár nových tvárí do vedenia a nová cesta sa teda ešte len začína. Kritika smerom k jeho osobe, že nech skúsi aj inú ligu (samozrejme Premier League), ho tiež mohla z časti presvedčiť k nečakanému kroku. Na druhej strane, keď kraľujete štatistikám a xy rokov ste synonymom Barcelony, potom vlastne ani nemáte komu čo dokazovať.

5. Pretože klubová morálka je pre chod veľkého celku absolútne kľúčová. Rozdielne vyšší plat, rozpory s vedením či neuposlúchnutie trénerov Messimu určite na popularite nepridávali.  Niekde sa písalo, že ak chce Barca znova dvíhať okrem tlaku svojim divákom aj trofeje, musia prestať hrať na jedného hráča. Hej hej, veď on to dokáže, ale koľko by mohli dokázať, keby z one man show urobili jeden celok ako spoločný dobre fungujúci stroj.

Messi pravdepodobne odíde, no treba to brať ako posun pre futbal či nutnú facku a zmenu pre Barcu. That’s it.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
1 komentár

1 komentár

  1. ondrej

    28. augusta 2020 at 14:16

    super, nie je viac čo dodať k tejto téme. 🙂

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal