Sledujte nás

Ostatné športy

Sagan po skvelom výkone opäť v zelenom

Peter Sagan dnes podal fantastický výkon, ktorý ale bohužiaľ na konci etapy nezakončil víťazstvom.

Sagan opäť v zelenom - Tour de France 2020

Peter Sagan v dnešnej etape Tour de France všetkým dokázal, že označenia ako zbitý muž či narážky na jeho formu určite nie sú na mieste.

Celý tím Bora Hansgrohe podal už od samotného začiatku etapy fantastický výkon. Ich pekelnému tempu v prvých 50 kilometroch nestačili viacerí šprintéri a aj vďaka tomuto výkonu dokázal Peter bodovať na rýchlostnej prémii z druhého miesta. Len o centimetre ho predbehol Talian Matteo Trentin. Saganov najväčší rival v boji o zelený dres Sam Bennett si v prémii nepripísal ani jediný bod, na Sagana stratil približne dve minúty. Od tohto momentu si Tourminátor virtuálne obliekol zelený dres pre lídra bodovacej súťaže a veríme, že si ho nevyzlečie až do konca Tour de France.

Dramatický záver etapy

V doposiaľ najdramatickejšej a najzaujímavejšej etape 107. ročníka „starej dámy“ chýbali v závere Petrovi Saganovi skutočne len sekundy, aby si pripísal prvý triumf na tohtoročnom Tour de France. Alebo možno stačilo len menej smoly. V záverečnom špurte totiž po menšej kolízii Sagan nešťastne vyšliapol z pedála a nezapojil sa do finálneho špurtu v posledných metroch preteku. V etape triumfoval Belgičan Wout van Aert, ktorý dokázal špurt zvládnuť najlepšie.

Sagan bol nakoniec v cieli klasifikovaný na trinástom mieste a okrem bodov z rýchlostnej prémie si tak na svoje konto pripísal ďalšie 4 body – víťaz ich bral 50. V celkovom súčte má tak Žilinčan v boji o zelený trikot náskok deviatich bodov.

V ďalších etapách sa pretekári presunú do Pyrenejí, kde dostanú hlavné slovo vrchári.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ostatné športy