Sledujte nás

Ženský kútik

A tento poznáte? – „Najdôležitejšia je predsa vnútorná krása.“

Dostávame sa k bodu, kedy dokážeme byť s nočnou morou zvanou celulitída v kamarátskom vzťahu. Až dokým sa pod fotku s podporným príspevkom nepríde vyjadriť anonym123.

Zuzana Šinaľová - dobre

Ale čo by na to povedali sociálne siete? Spoločenský diskurz pociťuje v poslednej dobe akýsi väčší nápor tých, ktorí sa dožadujú tematiky ženskej krásy a sebalásky v tej najprirodzenejšej forme. Napriek tomu mám pocit, že diskusia je stále nedostačujúca. Alebo len málo uvádzaná do praxe? 

Frekventované pre niekoho „omieľanie“ tejto problematiky je jeden z nemála dôkazov, že to stále nemáme vyriešené. Technologické tempo doháňa tempo prototypového ideálu. Aktualizácie sú tak rýchle, že naše procesy nemajú šancu stíhať. 

Čo si to tie feministky zase dovoľujú

Rollujem Instagramom. Moja duša vedúca urputný boj za rovnoprávnosť, ktorá by mala byť v tomto storočí samozrejmosťou, jasá, pretože internetových účtov na podporu krásy na akýkoľvek spôsob rastie. A rastie aj osveta, ktorá sa nimi šíri. Ave strie – aj vy predsa patríte k tomu, čo nás definuje. Bez ohľadu na to, či sme vegánkami, modelkami či ženami, ktoré dvíhajú ťažké váhy. 

Dostávame sa k bodu, kedy dokážeme byť s nočnou morou zvanou celulitída (ktorá trápi až 85% žien) ako tak v kamarátskom vzťahu. Až dokým sa pod fotku s podporným príspevkom nepríde vyjadriť anonym123 mysliaci si, že je to nechutné a že žena by „takto nemala vyzerať“. Po týchto situáciách musím začať viesť osobnú polemiku s milovaným Exúperym – že to hlavné je očiam neviditeľné. Internetová špionáž s účtom vytvoreným včera vidí najviac a je pripravená útočiť na všetky zhyby vášho tela. 

Skepsa 21. storočia 

V rukách máme dvojsečnú zbraň. Popri snahách tých, ktorí nás edukujú o tom, že odchýlky od normatívnej ženskosti sú úplne v poriadku, sú tu tí, ktorí majú kockované bruchá aj po dvojchodovom obede a snažia sa nás presviedčať, že svalová hmota ostáva v dokonalej podobe po vypití ružového kolagénu. Ak neviete pred zrkadlom pózovať pod dobrým sklonom svetla, máte smolu. Je dosť možné, že formu z INSTAntných obrázkov sa vám do bodky nepodarí napodobniť ani po poctivom cvičení. Oh, a samozrejme ešte ten kolagén.

Mať rada samú seba nestačí

Predpísaná láska, ktorú diktuje hnutie Body Positivity, sa v posledných rokoch stretá s dobrými ohlasmi. Prehliadkové móla konečne demonštrujú v praxi, že neexistuje niečo ako správna konfekčná veľkosť či zlatá stredná cesta. E-shopy uverejňujú fotografie modelov bez retušovania. S prerodom z umelého na prirodzené však nie sme stotožnení až tak, ako sa na prvý pohľad zdá. 

Sufražetky by boli na nás hrdé, no až do momentu, kým by sa neponorili do komentárovej sekcie sociálnych sietí. Ozdravnú kúru najviac potrebuje kolektívna myseľ spoločnosti. Neviem, či je to len o zlom dni, alebo o fyzickej/psychickej nespokojnosti so sebou samým. 

Miestečko na vizuálny hejt sa nájde vždy. A absolútne nezáleží na tom, či sa vo svojom tele cítite zdraví. 

Telá bez filtra

Je v poriadku tešiť sa z vykúkajúceho svalu na ruke, ktorý sa konečne objavil a v tej istej chvíli byť sklamaná z menej pevnejšieho stehenného svalu. Čo už nie je až tak v poriadku je nechať zájsť si deštrukciu pod kožu na základe hodnotenia niekoho, koho profil bol vytvorený včera. Univerzálny recept na zdravého ducha v zdravom tele neexistuje. Celkom sa mi osvedčilo niektoré reakcie okomentovať len vetou dobre. Paradoxne som sa inšpirovala práve instagramovými účtami dám, ktoré disponujú širokým online publikom a takisto sa musia vysporiadať s reakciami každého druhu. 

Pridajte sa k nám. Tak teda – DOBRE. 

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ženský kútik