Sledujte nás

Timove postrehy

Život spoza nugátových mreží: Here we go again

Nie som biológ, ale vírus je niečo ako predavač originálnych Guči kabeliek na pláži – nedá sa ho len tak ľahko zbaviť.

Život spoza nugátových mreží: Here we go again

Rubrika, ktorá mala ostať zabudnutá ako pesničky Petra Cmoríka, je späť. Aj keď názov zaváňa Mekym Žbirkom, ide v podstate len o známu frázu vyjadrujúcu návrat k niečomu, čo sa už raz udialo. Mávam kolektívu.

Pred pár dňami som si len tak z nostalgie prezeral fotky v telefóne a hľa, screenshot titulky z televíznych správ cca z jari: „Na Slovensku pribudlo až 43 nových prípadov, vykonalo sa vyše 900 testov!“. Hm, život má zvláštny zmysel pre iróniu. Ale späť k téme. Po, dá sa povedať, pokojnom lete, kedy sa čísla nových prípadov na Slovensku rovnali počtu rozumných voličov Kotlebu, sa národ slovenský rozhodol, že korona proste skončila. Nie som biológ a božechráň ani Bukovský, ale vírus je niečo ako predavač originálnych Guči kabeliek na pláži – nedá sa ho len tak ľahko zbaviť.

Na proces, ktorý prebiehal od júla do asi septembra, sa nedá nájsť objektívny názor. Nikdy nevyhovieš všetkým a /almost/ každý robí len to, aké má kompetencie a za čo ho platia. Toto sú základné piliere celej covidovej reprízy. Komentovať v aktuálnej situácii konkrétne akcie či ohniská nákazy je zbytočné, aj tak je toho celé všetko. Za ostatné týždne som však zistil, že nech je situácia, vláda, krízový štáb, počasie, Remišovej účes či stav nemocníc akokoľvek zlý, v komentároch na fejsbuku nájdete vždy pravdu. Masaker. Byť Mark Zakrberk, mažem účty a pošlem doživotný zákaz priblíženia k akejkoľvek platforme sociálnych sietí.

O tom, aké je všetko zlé, ste už určite odniekiaľ počuli. Poďme si tak teraz povedať niečo z druhého súdka. Covid nie je sranda ani chrípka, ale zas ani dôvod na paniku s anarchistickými prvkami. Nebuď tĺk, daj si rúško, umývaj ruky, čekuj odstupy a pifko si radšej otvor doma, aspoň máš bližšie do postele. A hej, či si team Sulík alebo team Matovič, aj tak sa môžeš správať zodpovedne, či? Rybárovi vadí kormorán a ochrancovi zvierat vadí rybár. Inými slovami, čo majú spoločné internetové názory na covid a ľudia, ktorí odmietli pozvanie do Pošty pre teba? Nikdy sa nestretnú.

Snažme sa byť zodpovední, dúfajme v racionálny rozum súdnictva a tešme sa, ako zas budú seniori nakupovať len vo vyhradených hodinách, joj, nebarz. 

Držte sa, kolektív!

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Timove postrehy