Sledujte nás

Futbal

Hapal skončil v reprezentácii: Čo teraz?

Za ostatné dva roky sa z našej hry stal jeden z najľahšie čitateľných futbalových prejavov. Okrem výsledkov aj to môže byť dôvodom pre Hapalov odchod.

Pavel Hapal skončil v slovenskej futbalovej reprezentácii

V piatok poobede sa na povrch dostala informácia o oficiálnom ukončení spolupráce medzi Pavlom Hapalom a slovenskou futbalovou reprezentáciou. Nie je však čas na hromženie či radovanie sa, keďže Slovensko už o pár týždňov čaká zápas z kategórie najdôležitejších za posledné roky. 

Keď sa Slovensko rozlúčilo s trénerom Kozákom, príchod Hapala ma potešil hneď z viacerých dôvodov. Poznal slovenský tím z účinkovania vo výbere U21, spočiatku predvádzal nový dynamickejší herný prejav pričom osviežil aj nomináciu. Aj keď neskôr vytiahol do popredia Boženíka či Hancka, koniec koncov sa jeho pôsobenie pri našom národnom družstve nedá vidieť inak ako sklamanie. 

Za ostatné dva roky sa z našej hry stal jeden z najľahšie čitateľných futbalových prejavov. V zostave sa objavovali hráči, ktorí v kluboch zahrievali prinajlepšom lavičky a na našej lavičke vysedávali tí, ktorí si v kluboch poctivo plnili minutáž aj povinnosti. Hra bola bez nápadu, Slováci sa odnaučili dávať góly a skôr sa snažili čím menej dostať.

Čísla hovoria za všetko

Po zrátaní všetkého dostupného pod Hapalovou taktovkou sa dostávame k nasledujúcim číslam: 17 zápasov= 7 výhier (z toho triumfy nad Azerbajdžanom a Jordánskom nerátam vzhľadom ku kvalite našich hráčov ako plnohodnotné, sorry). Cenné výhry sú určite nad Maďarmi a postup po penaltách nad Írskom. Okrem toho 3 remízysedem prehier vrátane poslednej frašky proti Izraelu. Tá inak mala byť poslednou záchrannou nitkou Hapala a jeho kolegovskej družiny. V tomto kalendárnom roku sme odohrali päť zápasov, v ktorých sme z hry dali chabých päť gólov. Slováci si pod Hapalom nevedeli vypracovať dostatok akcií, nevedeli rozbehnúť hru v tej najnutnejšej situácii a čo viac, veľakrát chýbalo povestné „srdiečko“, čo je prirodzene aj úloha mentálnej motivácie od trénerského tímu. 

Pavle, díki moc jako, ale bylo toho akurát tak dost. Nespokojná Slovač má teraz plné ruky práce nadávať respektíve sa radovať v komentároch, pričom náš futbal potrebuje rýchlo reagovať. Na Hapalov post príde pravdepodobne Pišta Tarkovič (bývalý asistent pri repre pod vedením J.Kozáka), iba žeby prišiel niekto iný.

Vedenie SFZ by malo vybrať trénera podľa toho, aby ako-tak poznal káder a vedel ho dobre pripraviť na novembrový reprezentačný termín. Meno nového kouča sa dozvieme v utorok. Už dovtedy sa však môže vedenie snažiť o zmenu a vylepšenie nálady v štruktúrach slovenského futbalu. O mesiac nás všetkých totiž čaká zápas proti Severnému Írsku, ktorý je pre Sokolov viac než megadôležitý.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal