Sledujte nás

Anglicko

Liverpool – Leicester: The Reds ukázali svoju silu

Aj napriek výraznej maródke Liverpool v zápase proti Leicesteru ukázal, prečo má aj túto sezónu majstrovské ambície.

Liverpool - Leicester, Firmino gól
Foto: SITA/Laurence Griffiths/Pool via AP

Včerajší premierligový šláger medzi domácim Liverpoolom a Leicesterom bol vyvrcholením celého športového víkendu. A veruže sa bolo na čo pozerať.

Zraneniami zdecimovaným domácim viaceré predzápasové prognózy nepriali. The Reds od rieky Mersey však ukázali, prečo sú aktuálne najlepším tímom na Ostrovoch (pozn. subjektívne hodnotenie autora). Poďme sa bližšie pozrieť na kľúčové veci, vďaka ktorým Liverpool porazil Líšky rozdielom triedy 3:0.

Široký káder aj napriek zraneniam

Van Dijk, Gomez, Trent, Henderson, Salah, Thiago a Ox. To je zoznam absentujúcich hráčov, ktorí včera do zápasu nezasiahli. Na ihrisku to však takmer vôbec nebolo badateľné. Liverpoolski hrali v obrovskej forme, na čom má hlavnú zásluhu najmä všestrannosť hráčov ako Milner či Fabinho (ale určite aj Mané, ktorý dokáže hrať na akejkoľvek útočnej pozícii) a tiež ukážkové výkony mladíkov či už Neca Williamsa alebo Curtisa Jonesa. Obidvaja majú síce len 19 rokov, no už teraz ukazujú, že časom budú patriť medzi top-class hráčov na svete.

Liverpool vďaka včerajšiemu víťazstvu stanovil nový klubový rekord, keď natiahol domácu šnúru neporaziteľnosti už na číslo 64 zápasov. A viete, čo je najzaujímavejšie? Svoju najsilnejšiu jedenástku postavil Klopp počas tejto šnúry len na jediný zápas. V ostatných dueloch mu stále minimálne jeden hráč zo základnej zostavy chýbal.

Portugalský spasiteľ

Diogo Jota. 23-ročný Portugalec, ktorý v septembri po príchode z Wolverhamptonu vystužil útočné rady The Reds. Ruku na srdce, do klubu prišiel skôr ako hráč na podporu z lavičky, ktorý bude dostávať príležitosť v 70.+ minúte zápasu. Všetko je ale tak trochu inak.

Jota sa gólovo presadil vo všetkých svojich prvých štyroch domácich zápasoch a stal sa tak vôbec prvým hráčom Liverpoolu s takýmto zápisom. Niet divu, že si ho fanúšikovia nevedia vynachváliť. Vďaka prehľadu na ihrisku, rýchlosti a dravosti, ktorými disponuje, môže už čoskoro v základnej zostave a útočnom trojlístku vystriedať Roberta Firmina.

Koniec gólových suchôt pre Bobbyho

Osobne si myslím, že zdravá konkurencia, ktorá sa v útoku The Reds sformovala, bude len k prospechu celému tímu. „Bobbyho“ Firmina však jednoznačne netreba odpisovať. Nielenže je s 80-mi gólmi tretím najlepším strelcom Liverpoolu pod vedením Kloppa (po prvom Salahovi a druhom Maném), dokáže však aj rozhodovať náročné zápasy.

Proti Leicesteru mal viacero dobrých šancí, trafil dokonca tyčku a následne obranca vytiahol loptu len pár centimetrov z bránkovej čiary, čím Firminovi zobral gól. Ten však nakoniec aj tak prišiel, a to po peknej hlavičke. Čo nasledovalo, prinieslo zimomriavky nejednému liverpoolskemu fanúšikovi. Všetci hráči The Reds z poľa prišli gól osláviť spolu s Brazílčanom a ukázali, že You Will Never Walk Alone nie sú len slová z hymny klubu.

Vo forme hrajúci Robertson

Dynamika a sila na lopte, ktorými Robertson disponuje, mu isto závidí nejeden útočník Premier League. Po zranení počas reprezentačnej prestávky a následnom rýchlom zotavení si včera na svoje konto pripísal už tretiu asistenciu v deviatom zápase Premier League, čo je na krajného beka slušný výkon. Aj vďaka tomu a úplne zaslúžene si vyslúžil titul Man of the match. My len buďme radi, že Škót nenastúpil proti našim Sokolom v zápase Ligy národov.

Za zmienku stojí napríklad aj niekoľko skvelých zákrokov Alissona a vychytaná nula. Liverpool skrátka ukázal silu na každom jednom poste na ihrisku a vďaka tomu nedal v zápase Leicesteru šancu na úspech.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Anglicko