Sledujte nás

Futbal

Lukáč z Partizánu Bardejov: Reštart ligy som neočakával, sme však pripravení (rozhovor)

Reštart druhej najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku je za dverami a my sme sa na neho pýtali útočníka Marka Lukáča.

Marko Lukáč Partizán Bardejov, rozhovor reštart 2. ligy
Foto: Instagram/partizanbardejovofficial

Slovenská 2. liga sa rozbehne po takmer dvojmesačnej pauze a kluby čaká náročný program. Do akcie sa vracia aj Partizán Bardejov.

O tom, ako klub prežíval lockdown, ako prebiehal tréningový proces alebo čo čakať od najbližšieho súpera zo Skalice porozprával hráč bardejovského tímu, Marko Lukáč.

Posledný zápas pred pozastavením ligy odohral Bardejov v Banskej Bystrici, ktorá je favoritom na postup do Fortuna ligy. Aká bola nálada v klube po najtesnejšej možnej prehre 1:0?

Po zápase v Banskej Bystrici boli naše pocity zmiešané, pretože sme tam chceli zabojovať a prekvapiť súpera. Napriek snahe sme prehrali najtesnejším výsledkom 1:0. Od 20. minúty sme po vylúčení hrali o jedného menej, ukázali sme charakter, bojovali sme, no na vytúžený bod to nestačilo.

V sobotu 28. novembra sa Bardejov vráti do ligovej akcie domácim zápasom proti Skalici. Očakávali ste návrat na ligové trávniky ešte v roku 2020?

Pravdupovediac ja osobne som neočakával, že sezóna sa opäť spustí. Ak je spustená teraz, tak prečo nemohla pokračovať bez nútenej pauzy ďalej? 2. liga je profesionálna súťaž tak ako aj Fortuna Liga a preto sme mali hrať. Kompetentní však rozhodli ako rozhodli a my sme to museli rešpektovať. Teraz to bude o to komplikovanejšie, pretože počasie ovplyvniť nevieme. Posledný zápas jesene hráme na Mikuláša 6.12. Myslel som si, že v ten deň budem brať do rúk iba čižmy s mikulášskym darčekom, no namiesto toho si všetci budeme musieť obuť kopačky a ísť bojovať o ligové body, čo nás samozrejme teší.

Ako prebiehal tréningový proces počas najprísnejších opatrení?

Tréningový proces prebiehal veľmi dobre. Boli sme rozdelení do štyroch 6-členných skupín. Trénovali sme bez prestávky každý deň v týždni a víkendy sme mali voľné. Z cviku sme tak určite nevyšli. Myslím si, že sme na tri najbližšie zápasy po kondičnej stránke veľmi dobre pripravení. Pozitívne bolo, že tréneri dbali na fyzickú prípravu a verili, že ešte v tomto roku budeme hrať. Sme teda spokojní a tešíme sa na blížiace sa zápasy.

Ako je to vlastne s opatreniami pred začiatkom súťaže? Čo všetko vás čaká a neminie?

Čo sa týka opatrení vieme len to, že všetci budeme pred každým zápasom testovaní. Myslím si, že sa to bude dať zvládnuť. Radšej hrať s testami ako nehrať vôbec (smiech).

Zápas proti tretej Skalici bude náročnou skúškou nielen kvôli odluke od tímových tréningov. Čo možno čakať od tohto súpera?

Skalica má veľmi dobré mužstvo, čo ukazuje posledné roky, kedy skoro vždy bojuje o najvyššie priečky v 2. lige. Pred každým súperom máme určite rešpekt, ale my pevne veríme, že Skalicu doma porazíme. Sme veľmi dobrá partia v kabíne aj mimo nej, čo sa verím ukáže aj na ihrisku. Verím, že tréner naordinuje tu správnu taktiku, my to podporíme výkonom a 3 body ostanú doma.

Bardejov odohrá prvé kolo po reštarte 28.11.2020 (sobota) na domácom štadióne proti Skalici. Hrá sa bez prítomnosti divákov.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal