Sledujte nás

Futbal

Premier League: Futbalová súťaž, ktorá nemá favorita

Všetci športoví diváci vyslovene milujú, keď sú zápasy alebo duely do posledných chvíľ neodhadnuteľné.

Timo Werner Chelsea

Všetci športoví diváci vyslovene milujú, keď sú zápasy alebo duely do posledných chvíľ neodhadnuteľné. Jednoducho, keď nie je prakticky vopred takmer isté, kto zvíťazí, ale keď nechýba napätie a šancu na triumf majú všetci zainteresovaní. Aj keď sa to nemusí zdať, práve sme opísali to, ako to chodí v anglickej najvyššej futbalovej lige, v prestížnej Premier League.

Úradujúcim šampiónom Premier League je Liverpool, ale v sezóne 2020/2021 to nevyzerá, že by zverenci nemeckého trénera Jurgena Kloppa trofej obhájili. Jednak, stratili časť svojho fear factoru, ktorý mali v minulej sezóne, pričom za to môžu do istej miery zranenia. Predovšetkým strata holandského stopéra Virgila Van Dijka, lídra defenzívy, sa zdá ako niečo, s čím sa The Reds budú vyrovnávať veľmi dlho. Nie, že by boli slabí. Stále patria na ašpirantov na majstrovský titul, ale už zďaleka nie sú takí suverénni, o čom svedčí napríklad aj drvivá porážka na ihrisku Aston Villy v pomere 2:7.

Potom je tu Manchester City, ktorý v posledných rokoch bojoval práve s Liverpoolom o prvenstvo. Citizens majú nesmiernu kvalitu, ale partia trénera Pepa Guardiolu vyzerá byť v momentoch akoby bez motivácie, ako keby City niečo v rozhodujúcich okamihoch chýbalo. A potom nastávajú bodové straty, ako napríklad proti Leedsu United (nováčikovi súťaže, ktorý hrá výborný futbal) či proti Leicestru City (majstrovi z roku 2016, ktorý sa pomaly ale isto zaradzuje medzi absolútnu anglickú futbalovú špičku).

Popri Leedsi United a Leicestri City, by sme určite nemali zabudnúť spomenúť Wolverhampton Wanderers. Tento tím nie je favoritom Premier League, ale dokáže prekvapiť aj najsilnejšie kluby, či už doma alebo vonku. Pridajme k tomu Southampton, ktorý sa počas minulých ročníkov trápil, ale v prebiehajúcej sezóne patrí medzi prvú polovicu tabuľky anglickej Premier League.

Táto sezóna je naozaj nepredvídateľná a to sa fanúšikom páči. Platformy, ktoré ponúkajú športové tipy naznačujú, že favoritmi na titul sú Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City alebo Arsenal. Ono, taká Chelsea je favoritom skoro každého zápasu, do ktorého vstúpi. Proti papierovo slabším tímom sa kurz na The Blues pohybuje na úrovni 1,3 až 1,5 a proti veľkoklubom ako Arsenal, Liverpool alebo Manchester United sa vie dostať aj na hranicu 2,2 alebo 2.5. Spomedzi klubov, ktoré bojujú o prvú šestku sú najvyššie kurzy na Leicester City, ktorý, keď nastupuje proti tímom ako Chelsea či Manchester City, je vypísaný s kurzom približne na úrovni 3,0 až 3,2. 

Chelsea prešla prestavbou, pričom tréner Frank Lampard môže rátať s hviezdami ako Werner, Havertz, Ziyech, Pulišič, Chilwell, Thiago Silva alebo N’Golo Kanté. Jednoducho, Modrí sú kvalitní a patria medzi TOP favoritov. Arsenal pod vedením Mikela Artetu zaznamenal progres, ale stále nepatrí medzi úplných ašpirantov na titul. Na druhej strane, ďalší v Londýne sídliaci tím, Tottenham Hotspur, určite nesmieme vynechať. Mohlo by sa to totiž vypomstiť, pretože portugalský kouč José Mourinho urobil s Kohútmi veľmi veľký kús práce a je to vidieť aj v samotných zápasov. Spurs na čele s hviezdnym Harrym Kaneom dokážu vyhrávať aj tesné zápasy, v ktorých sa im predtým nedarilo bodovať a strácali dôležité body. A čo Manchester United? Tímová prestavba na Old Trafford ešte zrejme pár rokov potrvá. Diabli ale budú skôr či neskôr späť, to vie každý, kto sleduje futbal. 

Premier League baví ľudí po celom svete, pretože je nepredvídateľná. Počas posledných piatich rokov dokázali súťaž vyhrať Chelsea, Leicester City, Manchester City aj Liverpool. Leicester navyše v roku 2016 vyhral titul po tom, čo bol naň vypísaný kurz pred sezónou 5000 k 1 a bol absolútnym outsiderom. V TOP európskych ligách väčšinou bojujú o titul 2-3 kluby, v Anglicku je to 5-6 tímov, pričom veľmi napínavý je aj súboj o prvú štvorku, ktorá zaručuje účasť v Lige majstrov.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal