Sledujte nás

Futbal

Ashley Cole sa lúči s bohatou kariérou

Ashley Cole. Legenda, ktorá započala svoju seniorskú futbalovú cestu dve dekády dozadu za londýnsky Arsenal, dnes oznámila koniec svojej bohatej kariéry.

V obrane Kanonierov sa teraz už 38-ročný Cole predstavil dokopy v 156 zápasoch, vyhral dva tituly Premier League a trikrát sa radoval zo zisku FA Cupu. Bol taktiež súčasťou zostavy známej ako „Invincibles“, ktorá získala titul v anglickej najvyššej lige bez jedinej prehry (49 zápasov).

V roku 2006 sa všetky oči upriamili na jeho dosť kontroverzný prestup do konkurenčnej Chelsea, no The Blues sa tento krok náramne vyplatil. Cole bol platným hráčom v zostave pri zisku ďalšieho titulu v Premier League, štyroch FA Cupov a dokonca aj pri triumfe v Európskej lige a Lige majstrov. Angličan tak zažíval v londýnskej Chelsea azda svoje najkrajšie futbalové momenty.

Medzi rokmi 2001 a 2014 bol taktiež súčasťou anglickej reprezentácie, s ktorou nastúpil na celkovo troch svetových šampionátoch. Celkový počet 107 zápasov v najcennejšom drese, ktoré ho radia na šiestu priečku tejto štatistiky v Anglicku, skrátka hovoria za všetko.

V roku 2014 Cole opúšťa svoju rodnú hrudu a záver bohatej kariéry venuje rímskemu AS a LA Galaxy. Teda, aspon si to každý myslel.

V januári tohto roku sa však do Anglicka vrátil, čo vyvolalo prekvapivé pohľady u nejedného zainteresovaného diváka. Ako skúsený obranca podporil rady vtedy ešte Lampardového Derby County. Klubu pomohol pri ceste do finále play-off, kde však nakoniec našli svojho premožiteľa v klube Aston Villa.

Derby County tak napísalo poslednú kapitolu v neuveriteľnej futbalovej kariére Ashleyho Cola, ktorá trvala takmer 20 rokov. Dvadsať sezón znamenalo u Angličana päť klubov, 702 odohraných stretnutí a 16 trofejí. A na takéto čísla sa veru nezabúda…

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal