Sledujte nás

Hokej

Krátko pred USA

Jestvujú veci medzi nebom a zemou, ktoré nikdy nepochopíme. Kým víťazstvo Nemcov nad USA je ledva pochopiteľné, tak to, že sme zmenili prvú formáciu až po piatich zápasoch (v ktorých im, mimochodom, ale vôbec nič nevychádzalo) patrí do kategórie „nechápem nič, proste tma“.

Vo včerajšom zápase s Fínskom bola jedna vec nad slnko jasná. Sme na tom psychicky veľmi zle. Inak sa ani nedá vysvetliť, že chalani si nevedeli prihrať, spracovať puk či poriadne vystreliť.

A nepodceňujte psychiku. Placebo efekty sú mocné a pre zaujímavosť spomeniem celkom nedávny experiment (z roku 1993) J.B. Moseleya, ortopedického chirurga, ktorý mal pochybnosti o artroskopickej operácii kolena. A tak kým niektorým koleno operoval, iným ho len rozrezal a zošil, avšak obe skupiny ľudí potvrdili, že bolesť v kolene prestala (strašidelná predstava, že niekto takto „skúsi“ experiment, ale za to dobré vedieť). Ak si chcete prečítať viac –  https://www.sciencedaily.com/releases/2002/07/020712075415.htm

Je to ako v legendárnom filme „Space jam“, kde si animované postavičky povolajú Micheala Jordana na to, aby im pomohol vyhrať zápas s mimozemšťanmi. Na konci, keď prehrávajú, Bugs Bunny napustí čistú vodu do fľaše a nazve to „Michaelova tajná prísada“. Po vypití tejto vody všetci zrazu hrajú vynikajúco.

A tak otázka znie. Máme my nejakú tajnú prísadu? Dokážu hráči zabudnúť na to čo bolo doteraz a nakopnúť sa? Ak áno, tak sa ľad bude topiť pod rýchlosťou ich korčuľovania a siete trhať od sily ich deloviek. Ak nie, tak uvidíme ďalšiu trápenku.

N.B. Bez ohľadu na výsledok píšem, že problém nášho hokeja nie je ani že je mladý ani že je starý, ale že je široký. #SlovenskýHokejPotrebujeZoštíhliť

PS: Klepnite niekto po prstoch slovenským médiám, ktoré píšu o „Slovákoch/slovenských hokejistoch“.  Vždy mi napadne otázka, že to je kto? Veď to sú NAŠI, to sme MY! Ale veď načo využívať silu vytvárania verejnej mienky na niečo dobré…

PS2: Nechcel som sa príliš púšťať do nášho Zdena & Roba, lebo oni už toho majú na hlave dosť. A pre všetkých hejtrov musím napísať, že Cíger robil skvelú prácu, keď v Bratislave trénoval deti a taktiež Švehla počas NHL podporoval martinský hokej, čiže, majme voči ním trochu úcty aj keď sa im na nových pozíciách nedarí (a možno by mali robiť niečo iné).

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Hokej